Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην Κίνα το νέο Μουντιάλ Συλλόγων

Η Κίνα, όπως ήταν αναμενόμενο, θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ Συλλόγων στη νέα διευρυμένη μορφή του με 24 ομάδες το 2021.

Αυτό ανακοίνωσε η FIFA μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου της στη Σανγκάη, με τον πρόεδρό της, Τζιάνι Ινφαντίνο, να σημειώνει ότι το σχέδιο θα διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του παιχνιδιού στην Ασία.

«Είναι μια ιστορική απόφαση για το ποδόσφαιρο, διότι το συμβούλιο της FIFA αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να ορίσει την Κίνα ως χώρα φιλοξενίας του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA για τους συλλόγους», ανέφερε αρχικά ο Ινφαντίνο σε συνέντευξη Τύπου και εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Το νέο (τουρνουά) θα είναι μία διοργάνωση που κάθε άνθρωπος, ο καθένας που αγαπά το ποδόσφαιρο, ανυπομονεί. Είναι το πρώτο πραγματικό και αληθινό Παγκόσμιο Κύπελλο όπου οι καλύτεροι σύλλογοι θα αγωνιστούν ανάμεσα σε Ιούνιο και Ιούλιο».

Η προτελευταία διοργάνωση του τουρνουά με την τρέχουσα μορφή του με 7 ομάδες θα αρχίσει στο Κατάρ στις 11 Δεκεμβρίου, με τον τελικό να πραγματοποιείται 10 μέρες αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ