Μετάβαση στο περιεχόμενο

”Μπορούμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό”

Ο αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα, Λούκα Μίτροβιτς, μίλησε για την αποψινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και δήλωσε σίγουρος πως η ομάδα του μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr:

Κατ’ αρχήν, να σε ρωτήσουμε πόσο σε δυνάμωσε σαν χαρακτήρα και σαν αθλητή, ο σοβαρός τραυματισμός που είχες πέρυσι;

«Ίσως είναι η χειρότερη εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς ως αθλητής και όταν σου συμβεί, είναι πολύ σημαντικό να είσαι πνευματικά δυνατός, για να ξεπεράσεις τον πόνο αλλά και την ψυχολογική στενοχώρια! Συμβουλεύτηκα κάποιους φίλους που είχαν τα ίδια προβλήματα και όλοι τους, μου είπαν να είμαι δυνατός γιατί μόνο έτσι θα αποθεραπευτώ πλήρως… Οπότε, όλη αυτή η εμπειρία, πράγματι δυνάμωσε τον χαρακτήρα μου και με έκανε να προσέχω πολύ περισσότερο το σώμα μου…»

Πάμε στο αγωνιστικό μέρος… Στο ξεκίνημα της σεζόν, πολλοί πίστευαν ότι ο Ερυθρός Αστέρας έχει τις δυνατότητες να κάνει μία ξεχωριστή πορεία στην εφετινή Ευρωλίγκα… Τι άλλαξε και μία αγωνιστική πριν από το τέλος της 1ης φάσης του Top-16, βρισκόσαστε στην τελευταία θέση του ομίλου σας;

«Πριν αρχίσει η αγωνιστική περίοδος, ο στόχος μας ήταν να περάσουμε στην φάση των “16”. Από τη στιγμή που τα καταφέραμε και μάλιστα σχετικά εύκολα, απολαμβάνουμε την διαδρομή, προσπαθώντας να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε μετά από κάθε παιχνίδι… Αυτό δε σημαίνει ότι μπαίνουμε στο γήπεδο για να χάσουμε! Δεν μας ικανοποιεί η τελευταία θέση του ομίλου, αλλά επειδή δουλεύουμε σκληρά, είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να έρθουν…»

Πως βλέπετε τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό; Θεωρείτε ότι μπορείτε να κερδίσετε στο ΟΑΚΑ, υπό την έννοια ότι παίζετε το τελευταίο σας χαρτί για την πρόκριση στα πλέϊ-οφ;

«Όλοι ξέρουμε ποια είναι η αξία του Παναθηναϊκού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη και ελάχιστες ομάδες που μπορούν να θεωρηθούν φαβορί μέσα στο ΟΑΚΑ. Εμείς ερχόμαστε στην Αθήνα για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να δείξουμε σε όλη την Ευρώπη, ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν είμαστε λίγο τυχεροί, γιατί όχι και να φύγουμε νικητές…»

Αντιμετωπίσατε και πέρυσι τον Παναθηναϊκό, οπότε μπορείς να κάνεις μία σύγκριση της περυσινής με την εφετινή ομάδα;

«Κατά την άποψή μου, η μεγάλη διαφορά του Παναθηναϊκού, σε σχέση με πέρυσι, είναι οcoach! O Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει μεγάλη εμπειρία και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο, που χωρίς superstars, που παρουσιάζει εξαιρετική εικόνα μέσα στο γήπεδο!»

Η διοίκηση του Ερυθρού προέτρεψε τους οπαδούς σας να μην ταξιδέψουν στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας, επειδή η αδελφοποίηση της ομάδας σου με τον Ολυμπιακού, προσδίδει στο ματς έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα…

«Το γνωρίζουμε όλοι αυτό καθώς επίσης και ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα μας υποστηρίζουν! Είμαστε και οι δύο λαοί από τα Βαλκάνια, έχουμε πολλές ομοιότητες και το αίμα μας βράζει… Να ξέρετε ότι εμείς οι παίκτες πάντα παθιαζόμαστε όταν παίζουμε σε ηλεκτρισμένες ατμόσφαιρες, αρκεί να μην ξεπερνιούνται τα όρια και η αντιπαλότητα να μην μετατρέπεται σε μίσος… Γι’ αυτό και εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά στο γήπεδο και να γίνει ένας όμορφος αγώνας…»

Φέτος ειδικότερα, στον Ερυθρό Αστέρα, τα έχετε δει όλα… Από την εντυπωσιακή και ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα των δύο αγώνων με τον Ολυμπιακό μέχρι την άλλη όψη του νομίσματος, που βιώσατε στην Κωνσταντινούπολη με το τραγικό θάνατο του Σέρβου φιλάθλου σε συμπλοκές με χούλιγκανς της Γαλατασαράϊ…

«Ήταν μία διαδρομή από τον παράδεισο στην κόλαση! Η ατμόσφαιρα σε Βελιγράδι και Πειραιά, ήταν ότι πιο φαντασμαγορικό έχω ζήσει ως τώρα στη ζωή μου! Δε συμβαίνει συχνά να βλέπεις τους οπαδούς δύο ομάδων να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα αγκαλιασμένοι… Ξέρω ότι αυτό δε γίνεται να συμβαίνει παντού ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που περιμένεις να συμβεί σε έναν αγώνα μπάσκετ, είναι αυτό που συνέβη στην Τουρκία! Οφείλουμε να προλαμβάνουμε τέτοιου εντάσεις και να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί κάτι τέτοιο…»

Μπορεί να μην έπαιξες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, αποτελείς ωστόσο έναν από τους ελπιδοφόρους παίκτες της νέας γενιάς του σερβικού μπάσκετ, που κατέλαβε την 2η θέση στον κόσμο. Θεωρείς ότι η υπάρχουσα φουρνιά των “πλάβι” μπορεί να μπει στην μοίρα με την Εθνική Σερβίας της περιόδου 1995-2001, που σάρωσε τα μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Τα δύο τελευταία χρόνια, κόπηκα την τελευταία στιγμή από την 12άδα, οπότε φέτος έχω πολύ υψηλότερο κίνητρο και δουλεύω σκληρά για να καταφέρω να επιλεγώ και να εκπροσωπήσω την χώρα μου σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως το Ευρωμπάσκετ. Τώρα, όσον αφορά στη σύγκριση, νομίζω αυτή η γενιά ήταν εκπληκτική και ακόμη δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί της… Αν βγούμε πρώτοι στην Ευρώπη και πάρουμε ολυμπιακό μετάλλιο, τότε η συζήτηση θα ανάψει για τα καλά…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ