Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίνης: “Δεν ήταν λάθος επιλογή που έφυγα από τον Παναθηναϊκό”

Τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός το μεσημέρι της Πέμπτης (12/02) στη Λεωφόρο. Διαβάστε τι δήλωσαν οι Σωτήρης Νίνης, Χάρης Μαυρίας και Στάθης Ταυλαρίδης.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Σωτήρης Νίνης:

“Γυρίσαμε στην ομάδα από την οποία αναδειχθήκαμε. Γυρίσαμε στην οικογένεια μας, σε ένα οικείο περιβάλλον με ανθρώπους που μας αγαπούν και μας εμπιστεύονται, κάτι που είναι σημαντικό για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Το μέλλον για την ομάδα και προσωπικά το βλέπω πολύ αισιόδοξο και προχωράμε”.

Για το αν έχει την ίδια δίψα για διάκριση: “Πάντα είχα το κίνητρο. Είναι και οι συνθήκες που συναντάς σε μια ομάδα. Πρέπει να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους και το κατάλληλο περιβάλλον για να βγάλεις αυτό που πρέπει να βγάλεις. Αυτό το έχω στον Παναθηναϊκό”.

Για το αν θα δικαιώσει τις προσδοκίες των φιλάθλων: “Γράφονται πάρα πολλά, αλλά το θέμα είναι τι πιστεύω εγώ και ο προπονητής μου. Δεν έχω σταματήσει να κάνω τη δουλειά μου. Θέλω να κάνω αυτό που μπορώ και μέσα από την ομάδα, μπορώ κι εγώ να διακριθώ”.

Για την αξιοποίηση των νεαρών παικτών: “Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό οφείλεται στα οικονομικά των ομάδων, τα οποία δεν είναι τόσο καλά. Αυτό από τη μια είναι καλό, γιατί και η Εθνική χρειάζεται νέους ποδοσφαιριστές”.

Για την αυτοκριτική του: “Λάθος επιλογές κάνουμε όλοι. Όμως δεν ήταν λανθασμένη επιλογή όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό, γιατί πήγα στο εξωτερικό σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Θα το ξαναέκανα, αλλά θα το σκεφτόμουν διαφορετικά, γιατί κατάλαβα πολλά πράγματα στο διάστημα που ήμουν έξω”.

Για τις φιλοδοξίες του: “Οι φιλοδοξίες μου είναι ίδιες με τον σύλλογο. Αν ο σύλλογος δεν πηγαίνει καλά, δεν μπορείς να είσαι και εσύ χαρούμενος. Οι στόχοι μου είναι οι στόχοι της ομάδας”.

Για το κλίμα της ομάδας: “Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα φανηκε και πέρυσι. Η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο, έπαιξε πολύ καλά στο τελευταίο εξάμηνο και φέτος έχουν μπει κάποιες βάσεις. Είναι σημαντικό να γίνονται σταθερά βήματα. Η ομάδα είναι τελείως διαφορετική απ’ ότι ήταν όταν έφυγα. Υπάρχουν πλέον πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές, αλλά είναι καλό γιατί βοηθούν και οι εμπειρότεροι παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα”.

Για τη θέση που αγωνίζεται: “Το που θα παίζω εξαρτάται από τον προπονητή. Όπου μου λέει να παίξω, θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Μου αρέσει να παίζω πίσω από την κορυφή και να βοηθώ τον επιθετικό να σκοράρει”.

Ταυλαρίδης: “Χαρούμενος που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό”

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Στάθης Ταυλαρίδης τονίζοντας: “Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια και θέλω να μιλώ με τις πράξεις μέσα στο γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ευχαριστώ. Το 2010 ο κ. Νιόπλιας με ήθελε πολύ στην ομάδα, αλλά τότε δεν ήρθε εκείνο το χάμερ που περίμεναν και το όνοα μου δεν έκανε …γκελ. Πέρυσι ο κ. Αναστασίου με ήθελε στην ομάδα, αλλά για άλλους λόγους- και δεν ήταν ο Ατρόμητος- δεν ήρθα. Τώρα είναι η τρίτη και φαρμακερή. Μόλις έγινε η πρόταση τα Χριστούγεννα ήμουν προβληματισμένος, γιατί είχα κάνει πρόσφατα μια επέμβαση και δεν ήμουν αυτός που ήθελα. Από τη στιγμή που πήρα την απόφαση, δεν υπήρχε πισωγύρισμα. Με την μέθοδο που έχει ο κ. Αναστασίου, με βοήθησε να αγωνιστώ και να προσαρμοστώ”.

Για το αν είναι οπαδός του Παναθηναϊκού: “Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι σκληρός, αλλά δίκαιος. Όταν βλέπει κάποιον ότι τιμά τη φανέλα στο γήπεδο και προσπαθεί, τότε τον ανταμοίβει με το χειροκρότημα του”.

Για την προσαρμογή του: “Όλοι με αγκάλιασαν από την αρχή και επειδή είμαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος, έδειξα στο γήπεδο αυτά που έχετε δει”.

Για το πρωτάθλημα: “Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Ολυμπιακός είναι μπροστά έξι ποντους, θα κάνουμε την προσπάθεια μας, αλλά στην Ελλάδα είμαστε, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Ταλέντο υπάρχει, αλλά μας λείπει λίγο η εμπειρία. Ελπίζω να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα”.

Για τους στόχους του: “Σίγουρα υπάρχει μεγάλη δίψα από την πλευρά μου. Το νιώθω σε καθημερινή φάση και είμαι χαρούμενος που βρισκομαι καθημερινά στο “Γ. Καλαφάτης”. Νιώθω δυνατός. Έχω υπογράψει για ενάμιση χρόνο”.

Μαυρίας: “Γύρισα στην οικογένειά μου”

Τελευταίος από τους νεοαποκτηθέντες μίλησε ο Χάρης Μαυρίας τονίζοντας: “Θέλω να πω ότι είμαι παρα πολύ χαρούμενος που γυρίζω στην οικογένεια μου, στον Παναθηναϊκό. Είμαι σε αυτή την ομάδα από πολύ μικρός και χαίρομαι που μου έδωσαν την ευκαιρία να επιστρέψω. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο μπορώ”.

Για τον λόγο που διάλεξε να επιστρέψει: “Είχα αρκετό καιρό να παίξω. Είχα προτάσεις, αλλά επέλεξα τον Παναθηναϊκό, γιατί τον ξέρω”.

Για τον λόγο που δεν έπαιξε στη Σάντερλαντ: “Όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό, ήμουν επιλογή του Ντι Κάνιο. Έπαιξα, αλλά άλλαξε ο προπονητής. Είναι πολλοί οι λόγοι που δεν αγωνίστηκα. Δεν μπορώ να πω ότι φταίει ο προπονητής ή εγώ”.

Για το τι βρήκε στην ομάδα: “Γίνεται πολύ καλή δουλειά με τους νέους παίκτες, ενώ οι έμπειροι βοηθούν τους νεότερους και όλοι είναι σαν μια οικογένεια στο γήπεδο”.

Για τους στόχους του: “Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι θα κάνω ότι καλύτερο. Όπου και να βρισκόμουν, θα έκανα ότι μπορούσα για να βελτιώσω τα μειονεκτήματα μου και πιστευω ότι μέσα από τη δουλειά θα μπορέσω να βγάλω αυτά που μπορώ. Είμαι για έξι μήνες στην ομάδα, για να βοηθήσω και να βοηθηθώ”.

Τέλος, σε ερώτημα για τη διαιτησία απάντησε ο Ταυλαρίδης λέγοντας: “Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές είμαστε κομπάρσοι και όχι πρωταγωνιστές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ