Μετάβαση στο περιεχόμενο

MOTO GP: Κυριάρχησε και στο FP3 της Αυστρίας ο Μάρκεθ

Τα φαβορί επικράτησαν στα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix Αυστρίας και προκρίθηκαν απευθείας στο Q2.

Ο Μάρκεθ πέτυχε τον καλύτερο χρόνο, ενώ η Yamaha είχε με τους Βινιάλες, Ρόσι και Κουαρταραρό τρεις οδηγούς στο top-10. Κάτι αντίστοιχο πέτυχε, ωστόσο, και η Ducati με τους Ντοβιτσιόζο, Πετρούτσι και Τζακ Μίλερ.

Ο Μάρκεθ και ο Ρόσι έδειξαν στην αρχική φάση των δοκιμών βελτιωμένοι σε σχέση με τις δοκιμές της Παρασκευής, με τον Ισπανό να κάνει χρόνο 1:23.788 και τον Ιταλό να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του FP3 με 1:24.250, όπου τον πέρασε ο Ντοβιτσιόζο 14 λεπτά πριν την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών.

Τα τελευταία λεπτά ήταν γεμάτα ένταση, καθώς όλοι οι κορυφαίοι αναβάτες προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν την άμεση πρόκριση στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών και ο δέκατος είχε διαφορά από τον πρώτο λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Ο Βινιάλες, ο Κουαρταραρό και ο Μίλερ σημείωσαν προσωπικά ρεκόρ χρόνου και πλασαρίστηκαν αντίστοιχα στη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη θέση. Μάλιστα, οι δύο πρώτοι είχαν διαφορά μόλις 48 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Μάρκεθ.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος του FP3 πέρασε πρώτος με χρόνο 1:23.591 ο Μάβερικ Βινιάλες που ήταν 0,197 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Μάρκεθ, ενώ ο Ρόσι είχε πέσει στην όγδοη θέση.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda αντέδρασε γρήγορα, ανακατέλαβε την πρώτη θέση από τον Βινιάλες με διαφορά 0,340 δευτερολέπτων, ενώ ο Μίλερ ανέβηκε στην τρίτη θέση και ο Βάλε βρέθηκε εκτός δεκάδας.

Ο Ντοβιτσιόζο εκτόπισε στη συνέχεια τον Μίλερ από την τρίτη θέση, οι οδηγοί έκαναν ο ένας μετά τον άλλο συνεχώς καλύτερους χρόνους, ενώ ο Ρόσι πέρασε ένα λεπτό πριν το τέλος του FP3 στο top-5 και βρέθηκε μια… ανάσα από την απευθείας πρόκριση στο Q2. Το ίδιο πέτυχαν και οι βελτιωμένοι Φάμπιο Κουαρταραρό και Τακαάκι Νακαγκάμι που μπήκαν επίσης στη δεκάδα.

Το τέλος βρήκε τον Μάρκεθ πρώτο, με δεύτερο τον Βινιάλες με διαφορά 0,340 δευτερολέπτων από τον αναβάτη της Honda, ενώ ο Ντοβιτσιόζο έμεινε τρίτος, όντας 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον οδηγό της Yamaha!

Τέταρτος ο αθόρυβος Πετρούτσι, ενώ τη δεκάδα των ταχύτερων αναβατών ολοκλήρωσαν οι Κουαρταραρό, Ρόσι, Μίλερ, Νακαγκάμι, Ρινς και Πολ Εσπαργκαρό.

Ο Κράτσλοου θα περάσει από τη δοκιμασία του Q1, όπου θα αναμετρηθεί μεταξύ άλλων με τους Μορμπιντέλι, Ζαρκό, Ιανόνε, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μπραντλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ