Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα δεδομένα για το Κραϊόβα-ΑΕΚ και την έρευνα της UEFA

Ο τραυματισμός του διαιτητή από τους οπαδούς της Κραϊόβα στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Χόνβεντ θα ανοίξει έρευνα από την πλευρά της UEFA και η τιμωρία της ρουμανικής ομάδας είναι δεδομένη. Ωστόσο, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πρώτον το πότε θα επιβληθεί αυτή και δεύτερον το μέγεθός της.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Κραϊόβα την προσεχή Πέμπτη (8/8, 19:15) στη Ρουμανία στο πρώτο παιχνίδι για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και υπάρχει η πιθανότητα το ματς να διεξαχθεί χωρίς θεατές. Όμως, τη δεδομένη στιγμή όλα είναι ανοιχτά.

Στα κεντρικά της UEFA περιμένουν την έκθεση του παρατηρητή από την αναμέτρηση της Κραϊόβα με τη Χόνβεντ. Αν αυτό συμβεί άμεσα, τότε ενδέχεται η έρευνα και ο ορισμός της συνεδρίασης της Πειθαρχικής Επιτροπής για την απόφαση να βγει πριν από την αναμέτρηση της ΑΕΚ στη Ρουμανία, αλλά ακόμα αυτό δεν μπορεί να θεωρείται σίγουρο.

«Περιμένουμε την έκθεση του παρατηρητή για τα γεγονότα στη Ρουμανία. Μόνο τότε θα αποφασίσουμε για το πως θα δράσουμε. Δεν μπορούμε ακόμα πόσο σύντομα θα λυθεί το ζήτημα, αλλά σίγουρα θα ανοίξουμε έρευνα», ανέφερε στο «gsp.ro» εκπρόσωπος της UEFA. Σε περίπτωση δηλαδή που οι εξελίξεις καθυστερήσουν, τότε απόφαση δεν θα βγει πριν το παιχνίδι της ΑΕΚ στις 8 Αυγούστου.

Επίσης, αναφορικά με το ζήτημα της τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών, θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η πιθανότητα τέτοιας τιμωρίας βασίζεται στο γεγονός ότι κάτι ανάλογο με τα χθεσινά περιστατικά είχε συμβεί και στην περσινή αναμέτρηση της Στουρμ Γκρατς με την ΑΕΚ Λάρνακας. Τότε η UEFA είχε τιμωρήσει τη Στουρμ με μια αγωνιστική κεκλεισμένων και άλλη μία με αναστολή συν πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, στην UEFA, δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποινολόγιο για επεισόδια, με την Πειθαρχική Επιτροπή της ομοσπονδίας να μελετά κάθε υπόθεση ξεχωριστά πριν λάβει την απόφαση για τιμωρία. Αυτό επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της UEFA, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το χθεσινό παιχνίδι με αυτό της Στουρμ Γκρατς με την ΑΕΚ Λάρνακας. Κάθε υπόθεση εξετάζεται σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητές της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ