Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βαθμολογική ανάσα του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, παραμένει η απόσταση από την Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Η Ελλάδα πήρε σημαντικούς βαθμούς στην κατάταξη της UEFA από τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Βικτόρια Πλζεν.

Οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν την συμμετοχή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και η χώρα μας από τους 21.800 βαθμούς έφτασε πλέον τους 22.000, παραμένοντας στη 16η θέση της κατάταξης της UEFA.

Απομακρύνθηκε, όμως, ακόμη περισσότερο από την Κροατία που βρίσκεται μία θέση πίσω της με 21.250 βαθμούς.

Την ίδια στιγμή, μπροστά από την Ελλάδα, στη 15η θέση, βρίσκεται η Κύπρος που με την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί της Σουτιέσκα έφτασε τους 23.500 βαθμούς.

Ως εκ τούτου, σημαντική για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι η έκβαση της αυριανής (1/8, 20:00) εκτός έδρας ρεβάνς του Άρη με την ΑΕΛ Λεμεσού για τον δεύτερο προκριματικό του Europa League.

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει αρχικά στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021-22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Αντίθετα, αν η χώρα μας μείνει στη 16η θέση ή υποχωρήσει κι άλλο, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2.

Αναλυτικά η κατάταξη της UEFA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ