Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Η αποστολή της Εθνικής για το Ευρωπαϊκό

Στις 17 Ιουλίου θα ξεκινήσει στο Καρπενήσι την προετοιμασία της η εθνική ομάδα βόλεϊ ενόψει της συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών (23/8-8/9).

Η γαλανόλευκη προκρίθηκε μετά από 18 χρόνια στη τελική φάση του Ευρωβόλεϊ και φέτος η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε τέσσερις χώρες (Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία).

Η Εθνική γυναικών κληρώθηκε στον Α’ όμιλο στην Άγκυρα και θα έχει ως αντιπάλους την οικοδέσποινα Τουρκία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία και τη Φινλανδία.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, η ομάδα του Γκιγιέρμο Ναράνχο έχει προγραμματίσει ορισμένα φιλικά παιχνίδια.

Με την Ουγγαρία το διάστημα 24-27 Ιουλίου και με τη Λευκορωσία το τριήμερο 2-4 Αυγούστου. Στη συνέχεια, η Εθνική θα μεταβεί στην Ουγγαρία για να λάβει μέρος στο διεθνές τουρνουά «Savaria Cup» (09-15 Αυγούστου) με αντιπάλους την οικοδέσποινα χώρα, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία.

Αναλυτικά οι επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή Γκιγιέρμο Ναράνχο και των συνεργατών του:

Πασαδόροι: Στυλιανή Χριστοδούλου, Αθηνά Παπαφωτίου, Όλγα Βεργίδου.
Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη, Όλγα Στράντζαλη, Αθανασία Τοτσίδου, Παναγιώτα Διώτη, Κωνσταντίνα Βλαχάκη.
Κεντρικές: Γεωργία Λαμπρούση, Άννα Καλαντάτζε, Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, Αγγελική-Μελίνα Εμμανουηλίδου.
Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Μαρία Οικονομίδου.
Λίμπερο: Μαρία-Ελένη Αρτακιανού, Αρέτα Κονόμη, Ηλιάνα Ιακωβίδου.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Α’ ομίλου (Τουρκία – Άγκυρα):

Παρασκευή 23 Αυγούστου
13.30: Γαλλία – Βουλγαρία
16.00: Σερβία – Φινλανδία
19.00: Τουρκία – Ελλάδα

Σάββατο 24 Αυγούστου
16.00: Γαλλία – Ελλάδα
18.30: Φινλανδία – Τουρκία

Κυριακή 25 Αυγούστου
16.00: Βουλγαρία – Σερβία
18.30: Ελλάδα – Φινλανδία

Δευτέρα 26 Αυγούστου
16.00: Γαλλία – Σερβία
18.30: Τουρκία – Βουλγαρία

Τρίτη 27 Αυγούστου
16.00: Φινλανδία – Γαλλία
18.30: Ελλάδα – Βουλγαρία

Τετάρτη 28 Αυγούστου
16.00: Σερβία – Ελλάδα
18.30: Γαλλία – Τουρκία

Πέμπτη 29 Αυγούστου
16.00: Βουλγαρία – Φινλανδία
18.30: Τουρκία – Σερβία 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ