Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ηρακλής

Άλλη μία νίκη στο ενεργητικό του, με τον Χουάντερσον και πάλι να κρατάει ανέπαφη την εστία του πρόεσθεσε ο Ηρακλής, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Τύρναβου με 3-0.

Έτσι, λίγες μέρες πριν τον πρώτο προημιτελικό με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο αύξησε τη διαφορά του από τη Λαμία στους εννιά βαθμούς κι ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας έχει δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΛ.

Όσο για τον Τύρναβο αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα χωρίς να καταφέρουν οι παίκτες του Χαραλαμπίδη να σκοράρουν. Για αρκετά μεγάλο μέρος του αγώνα προσπάθησαν, αλλά η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής.

Με στόχο να ελέγξει το παιχνίδι από νωρίς μπήκε ο Ηρακλής. Τελικές φάσεις δεν δημιουργούσε, όμως, είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Στο 34′ ο Πρίφτης μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο, ενώ στο 36′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Σιατραβάνη να βγαίνει μόνος του και να αστοχεί.

Ο τελευταίος έπαιζε για κάποια λεπτά τραυματίας με αποτέλεσμα ο Ηρακλής επί της ουσίας να είναι με 10. Τελικά μπήκε ο Κάσσος και από δική του παράλληλη πάσα έγινε στο 45′ το 1-0. Σκόρερ ο Τσιλιγκίρης με ψύχραιμο πλασέ από κοντά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ηρακλή να πιέζει. Οι γηπεδούχοι έψαχναν ένα γρήγορο γκολ και απείλησαν τον Πρίφτη με πολύ καλό σουτ του Κάσσου στο 53′.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο «Γηραιός» οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στον Τύρναβο. Προσπάθησε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν στηριζόμενος στην πολύ καλή αμυντική του λειτουργία.

Στ0 66′ οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0. Ο Περόνε έβγαλε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κάσσος πήγε πρώτος στην μπάλα και με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ηρακλής δεν πιέστηκε. Τελικά, όμως, βρήκε στο 89′ και τρίτο γκολ με τον Ρομάνο να δίνει στον Λουκίνα κι αυτός να τελειώνει υποδειγματικά τη φάση.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σιατραβάνης, Ζιαμπάρης, Στάμου, Ιντζόγλου, Περόνε (70′ Λουκίνας), Ρομάνο, Τσιλιγκίρης (82′ Πασάς), Κυριακίδης, Σαραμαντάς.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Στεργιανός, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Λαμπρόπουλος, Ντατίδης, Παληγεώργος, Μιλουτίνοβιτς (46′ Εμανουήλ), Μπιλά (54′ Μπιλά), Ποκόνγκ (76′ Αλεξίου), Γκούρτζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ