Μετάβαση στο περιεχόμενο

MOTO GP: Πρωτιά και νέο ρεκόρ για τον Πετρούτσι στο FP3 του Μουτζέλο (ΦΩΤΟ)

Mε εμφατικό τρόπο και νέο ρεκόρ πίστας ολοκλήρωσε ο Ντανίλο Πετρούτσι τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix Ιταλίας.

Ο αναβάτης της Ducati πέτυχε χρόνο 1:46.056 λεπτά και «έσπασε’ το παλαιότερο ρεκόρ του Βαλεντίνο Ρόσι που έμεινε εκτός top-10 με τον 13ο χρόνο και μετά από λάθος στα φρένα στην τελευταία στροφή, το οποίο τον έβγαλε εκτός πίστας.

Έτσι θα λάβει μέρος στο Q1 των κατατακτήριων δοκιμών μαζί με αρκετά μεγάλα ονόματα, μεταξύ των οποίων οι Ντοβιτσιόζο, Λορένθο, Ρινς, Πιρό και Ζαρκό που θα δώσουν «μάχη» για τις δύο πρώτες θέσεις και για την είσοδό τους στο Q2.

Μάλιστα, αυτό θα ισχύσει και τον Αντρέα Ιανόνε, που φανταζόταν διαφορετικά την εμφάνισή του μέσα στην έδρα του.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για γρήγορους χρόνους και έτσι υπήρξε από την αρχή μεγάλος ανταγωνισμός και αλλεπάλληλες αλλαγές στις πρώτες θέσεις του FP3 στο Μουτζέλο, όπου ο Ρόσι εμφανίστηκε με νέο κράνος στα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεσαν κορμιά για το πλασάρισμα στο top-10, με τον Πολ Εσπαργκαρό να πετυχαίνει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο με διαφορά 0,2 δευτερολέπτων από τον Πετρούτσι και τον Μαρκ Μάρκεθ να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Τα αποτελέσματα:

214

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ