Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λιβάγια-Βαρέλα μιλάνε για τον τελικό

Στον… κλασικό πια τελικό Κυπέλλου, αφού οι δυο τους αναμετρώνται για τρίτη σερί φορά την τελευταία τριετία ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα επιχειρήσουν το ερχόμενο Σάββατο να λύσουν τις διαφορές τους. Ήδη οι Θεσσαλονικείς έχουν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους, μετρώντας “2 στα 2” σε Βόλο και Ολυμπιακό στάδιο πρόπερσι και πέρυσι στους αντίστοιχους τελικούς της διοργάνωσης, με τους “κιτρινόμαυρους” να προσδοκούν σε μια ηχηρή, σε μια αποστομωτική ρεβάνς, ιδίως μετά από μια χρονιά που δεν χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη. 

Το βέβαιο είναι ότι προμηνύεται μάχη μέχρις εσχάτων, με τον ΠΑΟΚ να επιδιώκει για πρώτη φορά το νταμπλ, την ώρα που στην “Ένωση” θα προσπαθήσουν για το δέκατο έκτο Κύπελλο στην ιστορία τους και τρίτο συνολικά την τελευταία δεκαετία.

Την άποψή τους για την σπουδαία αναμέτρηση κατέθεσαν στην “Real News” δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές των δύο “δικεφάλων” και μαζί από εκείνους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά,  ο Μάρκο Λιβάγια και ο Φερνάντο Βαρέλα.  

ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε το 100% για να πάρουμε το Κύπελλο. Έχουμε χάσει δύο φορές και αυτό μας δίνει παραπάνω κίνητρο για μεγαλύτερη και πιο σκληρή προσπάθεια. Η χρονιά δεν ήταν καλή, αλλά μπορεί να κλείσει όμορφα, αν κατακτήσουμε το τρόπαιο. 

Είναι πολύ σημαντικό για το κλαμπ να συγκεντρώνει τίτλους, έστω και στις πιο υποτονικές περιόδους του. Δεν μας λείπουν ούτε η δίψα, ούτε η σφοδρή επιθυμία να επικρατήσουμε εμείς στον τελικό, όμως για να γίνει αυτό πρέπει να παίξουμε διαφορετικά συγκριτικά με τον αγώνα πέρυσι που δεν εμφανιστήκαμε και τόσο ανταγωνιστικοί. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό απαιτούνται δύναμη, πάθος και συγκέντρωση στο πλάνο του προπονητή, έτσι θα νικήσουμε. Και θέλουμε, και μπορούμε να τα καταφέρουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας.  

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΒΑΡΕΛΑ

Πιστεύω ότι ήδη έχουμε γράψει ιστορία με το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε φέτος και τα δύο σερί Κύπελλα πέρυσι και πρόπερσι. Πλέον θέλουμε το νταμπλ για να χαρίσουμε στον κόσμο του ΠΑΟΚ ακόμη μια κορυφαία στιγμή της ομάδας μας και μαζί μια τεράστια χαρά σ’ ολόκληρη την πόλη. Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι που προφανώς χρειάζεται σοβαρότητα, αλλά και ψυχή, αγωνιστικότητα, αλλά και κότσια για να το φέρουμε στο μέτρα μας. 

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει και να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με το τρόπαιο στις αποσκευές μας. Θέλουμε κάθε φορά οι οπαδοί μας να αισθάνονται περήφανοι για εμάς, περήφανοι για την ομάδα τους και ήδη τους έχουμε αφιερώσει το Πρωτάθλημα. Όμως εννοείται ότι θέλουμε και το Κύπελλο για να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία και να μας θυμούνται για πολύ καιρό, όσα χρόνια κι αν περάσουν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ