Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα αθωωτική απόφαση για Μαρινάκη και Θεοδωρίδη

Το τριμελές εφετείο Αθηνών απάλλαξε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Σάββα Θεοδωρίδη από τις κατηγορίες περί απόπειρας επηρεασμού των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης.

Οι δύο παράγοντες αντιμετώπιζαν κατηγορίες βάσει του αρ. 132 του αθλητικού νόμου, ότι με αθέμιτες ενέργειες επιχείρησαν να επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα όταν βρέθηκαν στο ημίχρονο στα αποδυτήρια των διαιτητών.

Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό ήταν προγραμματισμένη στις 14 Ιανουαρίου (αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου), μετά από την έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ζημιανίτης κατά της πρωτόδοικης απόφασης, η οποία αθώωνε λόγω αμφιβολιών τους δύο κατηγορουμένους κι ενώ ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους.

Στην εκδίκαση της Παρασκευής (30/01), οι δικηγόροι των Μαρινάκη και Θεοδωρίδη κατέθεσαν ένσταση κατά της έφεσης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία δεν έγινε δεκτή και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Την Παρασκευή είχαν καταθέσει οι διαιτητές Θανάσης Γιάχος, Σταύρος Τριτσώνης, Αντώνης Καρατζίκας, ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού Θανάσης Μπουζιώτης, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ Γιώργος Βούλγαρης και οι αστυνομικοί Τσέλιος και Νάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ