Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλειδί η προτοιμασία για Σπανούλη…

Δίκαιη και σημαντική χαρακτήρισε τη νίκη της Αναντολού Εφές επί του Ολυμπιακού ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, με τον «Ντούντα» να τονίζει πως είχε κάνει ειδική προετοιμασία για το μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς:

«Αξίζαμε τη νίκη και είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δείξαμε το αληθινό ματς πρόσωπο την κατάλληλη στιγμή, ύστερα από μία κακή ήττα. Ήμασταν σταθεροί από το ξεκίνημα και η άμυνά μας ήταν στο σωστό επίπεδο. Παίξαμε άμυνα υψηλού επίπεδου, ασχέτως και εάν δεχθήκαμε κάποια έξτρα σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα μου έδειξε πνευματική… σκληράδα. Σήμερα και οι δύο ομάδες έπαιξαν σε υψηλό ρυθμό και έγινε ένα ποιοτικό παιχνίδι. Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Τον Φεβρουάριο όταν θα είναι οι αγώνες για το Κύπελλο, πιστεύω πως θα είμαστε πιο ισορροπημένοι.

Ο Σπανούλης είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Είχαμε κάνει… ειδική προετοιμασία για εκείνον και το σημαντικό είναι πως τα πήγαμε πολύ καλή ομαδική άμυνα πάνω του, ενώ λόγω των πολλών καλών παιχνιδιών που είχε κάνει, κάποια στιγμή δεν θα ήταν τόσο καλός».

Το καλό διάβασμα του Βασίλη Σπανούλη, σε συνδυασμό με τη συνολικά καλή άμυνα, έφεραν τη σημαντική της Αναντολού Εφές επί του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Στράτο Περπέρογλου.

«Σίγουρα αλλάξαμε την άμυνά μας και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου παίξαμε πολύ καλά σε αυτό τον τομέα, κρατήσαμε χαμηλά τον Ολυμπιακό και βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ που μπορεί να ήταν και εκτός συστήματος. Πήραμε μία μεγάλη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Στράτος Περπέρογλου στην κάμερα της Nova και πρόσθεσε:

«Ο Ολυμπιακός παίζει επιθετική άμυνα και πολλές φορές αυτό φέρνει αλλαγές. Είχαμε πει πως είναι σημαντικό να φύγει η πρώτη πάσα από τον χειριστή και στη συνέχεια να βρούμε τα “miss match”. Το θέλαμε περισσότερο το παιχνίδι από τον Ολυμπιακό και έτσι καταφέραμε και το πήραμε».

Για την κακή βραδιά του Βασίλη Σπανούλη: «Παίξαμε με δύο παίκτες πάνω του. Έτσι, ανοίξαμε την άμυνά μας και δεχθήκαμε κάποια μακρινά σουτ από Μάντζαρη και Λαφαγέτ. Ξέραμε ότι είναι ο βασικός παίκτης του Ολυμπιακού, γι’ αυτό είχαμε προσαρμόσει όλη την άμυνά μας πάνω του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ