Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mάζουρεκ: “Πρώτος στόχος η παραμονή” 

Ξεκίνησε “καυτός” και μέχρι τώρα σε επτά αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα έχει πετύχει όσα γκολ (4) σημείωσε πέρυσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα! Ο λόγος για τον Φράνκο Μάζουρεκ του Παναιτωλικού που με τις εν γένει εντυπωσιακές εμφανίσεις του μοιάζει προφανές ότι ήδη έχει βάλει τον Φώτη Κωστούλα σε σκέψεις πρόωρης ανανέωσης  της συνεργασίας τους, που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σε δηλώσεις του στη “Real News” μίλησε για την ζωή του στο Αγρίνιο και τα σχέδιά του για το μέλλον.

“Είμαι χαρούμενος που με δικά μου γκολ η ομάδα πέτυχε μια ιστορική νίκη σε μια δύσκολη έδρα (σ.σ. ποτέ από καταβολής της μεγάλης κατηγορίας οι “κυανοκίτρινοι” δεν είχαν νικήσει στα Γιάννινα). Και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι και περισσότερο ανταγωνιστικοί”. Στην ερώτηση δε για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Παναιτωλικός απαντά “πως στόχος μας είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και από εκεί και πέρα βεβαίως, ό,τι άλλο έρθει θα το δεχτούμε με χαρά”.   

Στον τρόπο ανάπτυξης των συμπαικτών του ο 25χρονος άσος διακρίνεται τόσο στη δημιουργία, όσο και στην εκτέλεση – το θέμα είναι τι αρέσει στον ίδιο πιο πολύ. “Και τα δύο, αν και η αλήθεια είναι πως όταν στέλνεις τη μπάλα στα δίχτυα το συναίσθημα δεν συγκρίνεται” χαμογελά και σπεύδει να συμπληρώσει πως “μ’ αρέσει να κάνω ό,τι ζητά ο προπονητής και εν τέλει όσο πιο χρήσιμος γίνομαι για το ομαδικό καλό, τόσο χαρούμενος είμαι μετά”. 

Όσο για τα σχέδιά του μετά από το καλοκαίρι, το “10 το καλό” των “καναρινιών” παραδέχεται ότι “δεν έχω αποφασίσει ακόμη, αλλά φυσικά και θα συζητήσω με την διοίκηση πριν πάρω τις τελικές μου αποφάσεις. Μ’ αρέσει πολύ η ζωή εδώ και έχω προσαρμοστεί στους ρυθμούς της πόλης”. 

Θαυμάζει τον Μέσι και τη Μπαρτσελόνα και δεν κρύβει τη νοσταλγία για την πατρίδα και τους φίλους του εκεί. Έχει πάντα στην καρδιά την τελευταία του ομάδα πριν από την ελληνική περιπέτεια, την Κολόν από το Σάντα Φε, όμως προηγουμένως θεωρεί ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει στην Ευρώπη και ίσως στην Ελλάδα, ενδεχομένως και μετά από το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ