Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στην πέμπτη θέση η Ελλάδα στον πίνακα των μεταλλίων

Η συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο. Συνολικά, έξι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να βρεθούν στο βάθρο ισοφαρίζοντας έτσι την επίδοση των Ελλήνων αθλητών στη διοργάνωση του 2002 στο Μόναχο.

Οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν τρία χρυσά (Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν), δύο ασημένια (Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ και Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400μ.) και ένα χάλκινο με τον Δημήτρη Τσιάμη στο τριπλούν.

Πριν από 16 χρόνια στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου η Ελλάδα είχε κατακτήσει έξι μετάλλια, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν χρυσά (Κεντέρης, Θάνου, Μανιάνι, Βόγγολη) και τα δύο χάλκινα (Κελεσίδου, Αλ. Παπαδημητρίου)

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα

     Χώρα    Χρυσά    Ασημένια    Χάλκινα    Σύνολο
1    Μ. Βρετανία    7    5    6    18
2    Πολωνία    7    4    1    12
3    Γερμανία    6    7    6    19
4    Γαλλία    3    4    3    10
5    Ελλάδα    3    2    1    6
–    Βέλγιο    3    2    1    6
7    Λευκορωσία    3    1    3    7
7    Νορβηγία    3    1    1    5
8    Ισπανία    2    3    5    10
10    Ουκρανία    2    3    2    7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ