Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίντεο: Ο Μέσι έδωσε τη λύση

H Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 την Ατλέτικο στο “Καμπ Νου” και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Copa del Rey.

Το μοναδικό τέρμα του ματς το πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος εκτέλεσε πέναλτι στο 85′, ο Γιαν Όμπλακ απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η καταλανική κατοχή ξεπερνούσε το 70% στο πρώτο μέρος. Όμως οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν με τίποτα το οχυρό που είχαν στήσει οι παίκτες του Σιμεόνε. Ο Μέσι ήταν εγκλωβισμένος και το 0-0 διατηρείτο από την απόκρουση του Ομπλάκ στο πλασέ εκτός περιοχής του ορεξάτου Νεϊμάρ και το κακό τελείωμα Σουάρες από ευνοϊκή θέση.

Η Μπάρτσα δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία τέτοια ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Γκοντίν να δεσπόζει στην άμυνα και τον εκνευρισμό να καταλαμβάνει τους παίκτες της από το δυναμικό παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος».

Στο 83’, όμως, η μπάλα από εκτέλεση φάουλ του Μέσι έμεινε στην καρδιά της περιοχής της Ατλέτικο και ο Χουανφράν βρήκε τα πόδια του Μπουσκέτς. Ο «Λέο» πήρε την ευθύνη του πέναλτι, μαζί και το… ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ομπλακ και πέτυχε το 1-0 στο 85’. Ένα γκολ που χωρίζει τις δύο ομάδες εν όψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Βιθέντε Καλντερόν».

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (77′ Τσάβι), Ινιέστα (88′ Μπάρτρα), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Γκάμπι (87′ Ραούλ Χιμένες), Μάριο Σουάρεθ, Αρντά Τουράν, Κόκε, Γκριεζμάν (66′ Ραούλ Γκαρθία), Τόρες (46′ Μάντζουκιτς).

Τα αποτελέσματα των 1ων προημιτελικών:

Τετάρτη

Βιγιαρεάλ – Χετάφε 1-0 (85′ Μπρούνο)

Μάλαγα – Μπιλμπάο 0-0

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο 1-0 (85′ Μέσι)

 
Πέμπτη

Εσπανιόλ – Σεβίλλη (23:00)
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ