Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιστιοπλοΐα : Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Οπτιμιστ

Η Δήμητρα Βαρθολομαίου έκανε την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ που ολοκληρώθηκε στην Ολλανδία.

Η νεαρή αθλήτρια του Ν.Ο.Κ. Βουλιαγμένης κατέλαβε την 11η θέση στον χρυσό στολίσκο των 57 σκαφών του ανοικτού πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 121 βαθμούς μετά από 10 ιστιοδρομίες. Στην Ευρώπη ήταν 9η.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ιστιοπλόοι μας, αγόρια και κορίτσια, πήραν την πρόκριση και συμμετείχαν στον χρυσό στολίσκο.

Έτσι, στα κορίτσια η Ε. Καραγεώργου πήρε την 29η θέση με 172 βαθμούς και η Γ. Χρουνεβένεχ Βαν Ντερ Βάιντεν την 49η με 232 βαθμούς.

Στα αγόρια στον χρυσό στολίσκο έτρεξαν τα πρώτα 75 σκάφη και ο Θ. Ζήσης κατέλαβε την 14η θέση με 134 βαθμούς. Ο Α. Γκαρίπης τερμάτισε 30ος με 196β. ο Σ. Τσάκος 39ος με 230β. και ο Ι. Βαλιάδης 45ος με 260 βαθμούς.

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ LIGHTNING

Με τη συμμετοχή 22 σκαφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό ο Ν.Ο. Ε διοργάνωσε το ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα lightning και masters της ίδιας κλάσης.

Έγιναν πέντε ιστιοδρομίες και την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Π. Βεργινάδης – Β. Παπαδάκης – Ι. Μανωλάκης με 10 βαθμούς. Δεύτεροι ήταν οι Α. Βάσιλας – Ε. Καφετζιδάκης – Γ. Βάσιλας με 12 βαθμούς και τρίτοι οι Θ. Τσουλφάς – Γ. Τσουλφάς – Ν. Δαμιανός με 13 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ