Μετάβαση στο περιεχόμενο

MOTO GP: O Λορένθο έκανε… περίπατο στο Μουτζέλο!

Ο Χόρχε έχει σφυγμό: Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα ο Λορένθο έκανε… περίπατο στο Μουτζέλο και πήρε την πρώτη του νίκη με τα χρώματα της Ducati! Δεύτερος ο Ντοβιτσιόζο, συμπλήρωσε το βάθρο ο συγκινητικός Βαλεντίνο Ρόσι!

O Ισπανός φρόντισε σήμερα στο Μουτζέλο να κλείσει μ’ εκκωφαντικό τρόπο πάρα πολλά στόματα: φεύγοντας, κατά την προσφιλή του «συνήθεια», μπροστά στην εκκίνηση ο Χόρχε χάθηκε στο βάθος και- ειδικά μετά την πτώση του (ανεξήγητα επιθετικού) Μάρκεθ στον 3ο γύρο- πήρε μια εύκολη νίκη- την πρώτη του με την ιταλική εταιρία και, επίσης, την πρώτη του μετά τον τελευταίο του αγώνα με τη Yamaha (Βαλένθια, 2016).

Πίσω από τον Λορένθο τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος συμπλήρωσε με στυλ (αν και στον τελευταίο γύρο τα λάστιχά του παρέδωσαν γύρο) το 1-2 της Ducati και ξαναμπήκε δειλά- δειλά στη μάχη του πρωταθλήματος.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο συγκλονιστικός «γηπεδούχος» Βαλεντίνο Ρόσι: ο 39χρονος «Γιατρός» έφερε για 2ο συνεχόμενο αγώνα την- εκνευριστικά μέτρια- Yamaha του στο βάθρο, ανεβαίνοντας στη 2η θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τον απλησίαστο (αν και σήμερα τα έκανε μαντάρα) Μάρκεθ. Η απόδοσή του σε αγωνιστική ηλικία συνταξιούχου σε κάνει, πραγματικά, ν’ αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε να συμβεί στη μάχη του τίτλου αν ήταν αναβάτης σε μια πιο ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα…

Ιανόνε (ολοένα και καλύτερος πάνω στην Suzuki του), Ρινς, Κράτσλοου, Πετρούτσι, Βινιάλες (κινούμενη τραγωδία η έτερη Yamaha), Μπαουτίστα και Ζαρκό (όχι και τόσο καλά ο Γάλλος…) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε, όπως είπαμε, ο Μάρκεθ που μετά την πτώση του έπεσε τελευταίος και δεν μπόρεσε καν να μπει στους βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ