Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χαμός στην εθνική ομάδα της Γκάνας με πρωταγωνιστή τον Γουακάσο

Το βράδυ της Τετάρτης η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γκάνας αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία στη Γιοκοχάμα.

Πάντως σε πολλούς έκανε εντύπωση ότι οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν στον αγώνα με μόλις 17 ποδοσφαιριστές, ωστόσο ο λόγος έγινε γνωστός σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα πίσω από αυτή την εικόνα βρίσκεται η αμοιβή των αθλητών.

Έτσι σύμφωνα με το δημοσιογράφο του “Guardian”, η διοίκηση της Ομοσπονδίας της Γκάνας άλλαξε τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές λίγο πριν την πτήση για την Ιαπωνία.

Οι αθλητές γνώριζαν ότι θα έπαιρναν 5.000 δολάρια για κάθε αγώνα (έχει προγραμματιστεί ακόμα ένα φιλικό για τις 7 Ιουνίου με την Ισλανδία), ωστόσο μία ημέρα πριν η αποστολή πετάξει για το φιλικό με την Ιαπωνία άνθρωποι της Ομοσπονδίας ανακοίνωσαν στους ποδοσφαιριστές ότι τελικά θα πάρουν 2.000 δολάρια. Αμέσως, υπήρξε αντίδραση από την πλευρά των παικτών με πρωταγωνιστές τον Μουμπάρακ Γουακάσο και τον Αφριγέ Ακουά.

Οι δυο τους μαζί με άλλους συμπαίκτες τους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους και να τους ρωτήσουν γιατί δεν τους ενημέρωσαν νωρίτερα για αυτή την αλλαγή. Ωστόσο, κανένας δεν βρέθηκε να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα. Ο Γουακάσο δεν ταξίδεψε με τους συμπαίκτες του στην Ιαπωνία, ενώ Ακουά το έκανε με καθυστέρηση και δεν πρόλαβε να αγωνιστεί στο φιλικό.

Μένει να δούμε εάν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις των παικτών ενόψει και του φιλικού με την Ισλανδία, καθώς και εάν θα υπάρξουν κυρώσεις προς τους παίκτες που διαμαρτυρήθηκαν με βασικό πρωταγωνιστή τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Γκάνα επικράτησε με 2-0 στο φιλικό επί της Ιαπωνίας με γκολ του Παρτέι στο 9′ και του Εμανουέλ Μποάτενγκ στο 51′.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ