Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κ17: Φινάλε με νίκη επί της Χόνβεντ στα πέναλτι για τον Παναθηναϊκό

Με νίκη, έστω και στα πέναλτι, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο «Puskas Cup» ο Παναθηναϊκός, καθώς στο παιχνίδι για την 7η θέση επικράτησε της Χόνβεντ με 7-6.

Στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης το σκορ είχε λήξει ισόπαλο ανάμεσα στις δυο ομάδες με 1-1. με τη Χόνβεντ να προηγείται και τους “πράσινους” να ισοφαρίζουν.

Στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός δεν έχασε κανένα με τους παίκτες των «πράσινων» Ζαγαρίτη, Αθανασακόπουλο, Τζαβίδα, Λαζαρίδη, Βαγιανίδη, Τσιμπόκα και Μαυρουδή να είναι εύστοχοι. Την ίδια στιγμή ο Χριστοδούλης έπιασε το τελευταίο με επέμβαση στην δεξιά του γωνία και έδωσε τη νίκη στο τριφύλλι.

Στην κανονική διάρκεια ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και είχε κάποιες καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Δεν τα κατάφερε όμως και στο 17′ βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από πέναλτι που έκανε ο Μαυρουδής και δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Χριστοδούλης.

Οι «πράσινοι» όμως δεν τα παράτησαν παρά τη κούραση των προηγούμενων ημερών και στο δεύτερο μέρος έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 44′ με γκολ του Σπίνου. Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Ντοματά να το εκτελεί, τη μπάλα να βρίσκει στο τείχος και από κοντά ο Σπίνος πήρε τη μπάλα και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Το τριφύλλι θα μπορούσε να πετύχει ένα ακόμη γκολ στο 48′ σε διπλή ευκαιρία αρχικά με τον Παρασκευόπουλο και εν συνεχεία με τον Σπίνο, αλλά η άμυνα της Χόνβεντ έδιωξε.

Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο και ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 7-6 και κατέκτησε τελικά την 7η θέση στο τουρνουά.

Παναθηναϊκός (Σ. Συλαϊδκόπουλος): Χριστοδούλης, Βαγιανίδης, Σπίνος, Μαυρουδής, Παρασκευόπουλος (58′ Σακελαρόπουλος), Κώστας (31′ Λαζαρίδης), Σερπέζης (58′ Αναστόπουλος), Ζαγαρίτης, Αθανασακόπουλος, Τουρκοχωρίτης (31′ Τζαβίδας), Ντοματάς (50′ Τσιμπόκας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ