Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Με το κεφάλι ψηλά η ΑΕΚ – Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε…

Έχοντας χάσει στον πρώτο τελικό του Challenge Cup στο Κλουζ με 33-22, το έργο της ΑΕΚ αναφορικά με την κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού στην ιστορία της ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Έγινε ακατόρθωτο όταν στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς του ΟΑΚΑ οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με 18-11. Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω, πάλεψαν και με το παραπάνω και τελείωσαν την φετινή ονειρική τους πορεία στο Challenge Cup με ψηλά το κεφάλι, επικρατώντας με 27-26.

Μια νίκη που πανηγυρίστηκε σαν να έχει κερδηθεί το τρόπαιο από τους 5.000 φίλους της Ένωσης που με την σειρά τους δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα σε μια μεγάλη γιορτή του χάντμπολ. Μια γιορτή που για πρώτη φορά στην χώρα μας έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ήταν άκρως πετυχημένη και όλοι οι φίλοι του αθλήματος περιμένουν ακόμα περισσότερες στο μέλλον.

ΑΕΚ – Ποτάισα Τούρντα 27-26

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-5, 6-8, 7-10, 9-14, 11-18 (ημ), 13-19, 16-20, 18-22, 21-23, 24-24, 27-26

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης, Τσιγκογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 2, Δομπρής 2, Βαμβακάς, Αργυρού 7, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 4

ΠΟΤΑΪΣΑ ΤΟΥΡΝΤΑ (Νικολάε Οράτιου Γκαλ): Τσίντεκ 4, Ροτάρου 2, Ταλμάιερ 2, Ζακατσιούριν, Βάρο, Ασόλντανεϊ 5, Ιάνκου 1, Ιρίμους, Αντομινκάι 3, Λάζαρ, Στεφ, Σάβιτς, Ζόκε 3, Γκίτα 3, Ιγκνάτ, Σταμάτε 3.

Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Αργυρού με επτά τέρματα, έξι είχε ο Χόγκας, ενώ το γκολ της νίκης πέτυχε ο Νικολαΐδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ