Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΑΟΚ: «Καθάρισε» ο Κάρτερ!

Πρώτα ήταν η ΑΕΚ, μετά ακολούθησε η Καντού στο Γιούροκαπ. Τα Τρίκαλα ήταν το τρίτο διαδοχικό θύμα του ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε με 81-79 σε ένα ακόμη συγκλονιστικό του παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε, αυτή τη φορά με τον Κάρτερ να χρήζεται ήρωας της τελευταίας στιγμής.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς, ωστόσο τα Τρίκαλα δεν άφησαν την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου να ξεφύγει στο σκορ, έμειναν κοντά και πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγούνταν με τρεις πόντους διαφορά (24-21).

Η δεύτερη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στο «Δικέφαλο» , ο οποίος με όπλο την καλή του άμυνα, δέχθηκε μόλις 15 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο, και τον Λάκφορντ (16 π.) αιχμή του δόρατος στην επίθεση, πήρε προβάδισμα στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ του 45-39.

Με ένα σερί (15-0) στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν ένα μίνι προβάδισμα τεσσάρων πόντων, 54-50, το οποίο διατήρησαν σταδιακά μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Λίγο πριν το φινάλε αυτού, ο Όντουμ έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, αστοχώντας ανενόχλητος σε λέι-απ.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι κυλούσε πόντο-πόντο με τους δύο αντιπάλους να πηγαίνουν εναλλάξ στο προβάδισμα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι με τον Κάρτερ, αρχικά να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και εν συνεχεία να κλέβει την μπάλα στην επόμενη επίθεση των Τρικάλων, πήραν ακόμη μια νίκη, μετά από αυτές με ΑΕΚ και Καντού, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 39-45, 62-61, 79-81

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ