Μετάβαση στο περιεχόμενο

WRC: Μια ανάσα από τη νίκη στην Αργεντινή ο Τάνακ

Ο 30χρονος Εσθονός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη στο πέμπτο ράλι της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο οδηγός της Toyota, με 10 κερδισμένες ειδικές διαδρομές στις 15 που έγιναν μέχρι σήμερα από την Πέμπτη το βράδυ, που ξεκίνησε το ράλι, έχει ξεκάθαρο προβάδισμα 46,5 δευτερολέπτων από τον Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20 και πλέον απομένουν λιγότερο από 56 χιλιόμετρα για να φθάσει στη νίκη.

Λογικά δεν χάνει την 4 νίκη καριέρας, διότι απλά να οδηγήσει θέλει και να μην πιέσει, διότι η διαφορά είναι μεγάλη.

Το Σάββατο, στα ορεινά της Κόρδοβα, στην Αργεντινή και παρά την ομίχλη που είχε σε ορισμένα σημεία, ο Τάνακ δεν πτοήθηκε και οδήγησε εξαιρετικά το Yaris, κάνοντας εκπληκτικούς χρόνους.

Ο Νεβίλ, που εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Μικ στο Citroen C3 τη στιγμή που ήταν δεύτερος στη γενική κατάταξη, τώρα λογικά θα προσπαθήσει να κρατήσει αυτή τη θέση, ενώ ο Βρετανός έπεσε στην 8η θέση.

Λογικά τρίτος στο βάθρο θα ανέβει ο Ντάνι Σόρντο με ένα ακόμη Hyundai i20. Ο Ισπανός κέρδισε την τελευταία ειδική διαδρομή και μία ακόμη το μεσημέρι και δεν φαίνεται να πιέζεται από τον Σεμπαστιάν Οζιέ που βρίσκεται 50 δευτερόλεπτα πίσω του.

Ο Γάλλος, 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έμπαινε πρώτος στις ειδικές διαδρομές την Παρασκευή, «καθαρίζοντας» το δρόμο για τους άλλους.

Έχασε πολύτιμο χρόνο, ωστόσο σήμερα έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά, με την ομίχλη που τον εμπόδισε να οδηγήσει γρήγορα κι έτσι έμεινε πολύ μακριά.

Πιθανότατα θα βρεθεί εκτός βάθρου, έχοντας μόλις τρία βάθρα σε παρουσίες του στην Αργεντινή, αλλά καμία νίκη.

Ίδωμεν, διότι στα ράλι όλα τελειώνουν στο τελευταίο μέτρο.

Η γενική κατάταξη μετά την 3η ημέρα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ