Μετάβαση στο περιεχόμενο

MOTO GP: Ο Μάρκεθ πήρε την pole με το… σπαθί του στο Τέξας!

Είναι σχεδόν αδύνατο- αδύνατο. Σ’ αυτή την πίστα, από το 2013 που μπήκε στο καλεντάρι, δε χάνει ποτέ και από κανέναν, μετρώντας 5 σερί νίκες (2013-2017) και πηγαίνει καλπάζοντας για την 6η, καθώς ουδείς φαίνεται ικανός να τον κοιτάξει στα μάτια.

Ο Μαρκ Μάρκεθ μ’ έναν εκπληκτικό χρόνο στο Τέξας απέδειξε εμπράκτως πως δεν έχει αντίπαλο στο Όστιν (αλλά και εν γένει…), παίρνοντας εύκολα την pole κι αφήνοντας πίσω του τον Βινιάλες, με τον Ιανόνε να συμπληρώνει την πρώτη σειρά εκκίνησης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, ωστόσο, τα έκανε (μόλις 15 μέρες μετά το «καυτό» επεισόδιό του με τον Ρόσι) και πάλι μαντάρα, καθώς έκλεισε τον Ισπανό της Yamaha στον γρήγορο γύρο του, καταστρέφοντας τον χρόνο του.

Πίσω από τους τρεις πρώτους ακολούθησε ο Ζαρκό, με τους Ρόσι (φαινόταν ότι θα κάνει κάτι καλύτερο από την 5η θέση), Λορένθο, Κράτσλοου, Ντοβιτσιόζο (πολύ άσχημες κατατακτήριες για τον διεκδικητή του τίτλου), Πεντρόσα και Πετρούτσι να συμπληρώνουν την 10άδα.

Αύριο στις 22:00, λοιπόν, ο Μάρκεθ μετά την 6η του pole στην COTA πάει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι γι’ ακόμα μία νίκη.

Μία νίκη που θα τον βάλει εκ νέου στον δρόμο που μοιάζει να έχει στρωθεί γι’ αυτόν.

Ακριβώς: αυτόν που στο τέλος του οδηγεί σε ακόμα ένα παγκόσμιο στέμμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ