Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τον… Παππά του και την άμυνά του

Ο Παναθηναϊκός, χάρη στην εξαιρετική του εκκίνηση, δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στην Ζαλγκίρις, της οποίας επικράτησε με 77-58 για την 3η αγωνιστική του Τοπ-16 και επέστρεψε δυναμικά στα θετικά αποτελέσματα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Νίκο Παππά με 14 πόντους, πολύ καλό παιχνίδι από τους Γιάνκοβιτς, Γκιστ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι με ένα γρήγορο σερί εννέα πόντων (9-0) στα πρώτα τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης και πιέζοντας στην άμυνα, έβαλε δύσκολα στην Ζαλγκίρις. Στο πέμπτο λεπτό οι «πράσινοι» είχαν πάρει προβάδισμα έντεκα πόντων (14-3), με τους Λιθουανούς να δείχνουν σημάδια αντίδρασης από την στιγμή που στο παρκέ πάτησε ο Ουίλ Τσέρι, χάρη στον οποίο κατάφεραν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να μειώσουν σε 24-16. Ο Παναθηναϊκός εν τω μεταξύ, είχε χάσει με πρόβλημα στον προσαγωγό τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Στην δεύτερη περίοδο η Ζαλγκίρις φάνηκε να ανεβάζει «ταχύτητα» και με τους Τσέρι και Μιλάκνις συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ωστόσο διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα. Ο Νίκος Παππάς έδειχνε πολύ… ορεξάτος και παρέα με τον Τζέιμς Γκιστ έβγαζαν την ομάδα τους από την δύσκολη θέση και ο Παναθηναϊκός σχετικά εύκολα παρέμενε σε θέση οδηγού. Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 38-32 στο 17’ ενώ ο Μπατίστα χρεώθηκε από νωρίς με τρία φάουλ, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν έχασε τον έλεγχο και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι «πράσινοι» προηγούνταν με 46-33.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ. Οι «πράσινοι» δεν ένιωσαν σε κανένα σημείο να απειλούνται από την Ζαλγκίρις, η οποία δεν φαινόταν ικανή να εκμεταλλευτεί τα όποια κενά διαστήματα των γηπεδούχων. Η ομάδα το Ντούσκο Ιβάνοβιτς έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου προηγούνταν με 63-42.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο από την Ζαλγκίρις και έχοντας εδραιώσει από νωρίς διαφορά ασφαλείας, δεν είχε πρόβλημα να φτάσει τελικά στη νίκη με 77-58, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

Δεκάλεπτα: 24-16, 46-33, 63-42, 77-58

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ