Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πρώτο βήμα για το τρεμπλ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Volleyleague γυναικών επικρατώντας 3-0 σετ του Άρη και απέχει δύο νίκες από το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας του.

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς που έχει κατακτήσει κύπελλο και τσάλεντζ καπ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της. Επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 22 Απριλίου.

Ο Άρης έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό μόνο στο πρώτο σετ, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι αρκετά μεγάλη και φάνηκε στο τάραφλεξ. 

Εντυπωσιακή η Σάσκια Χίπε με 22 πόντους και πέντε άσους. Από τέσσερις άσους σημείωσαν Λαμπρούση και Πολ. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς «έσπασε τα κοντέρ» από την γραμμή του σερβίς σημειώνοντας 16 συνολικά άσους. 

Ο Άρης που έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του πρωταθλήματος, μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι.

Με την Αλεξάκου και τη Σιμόν να είναι καλές σε επίθεση αλλά και το μπλοκ να λειτουργεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στα δύο τεχνικό τάιμ άουτ με τρεις πόντους διαφορά (8-5, 16-13).

Στην τελική ευθεία του πρώτου σετ τα καλά σερβίς των Γιώτα και Πολ επέτρεψαν στην ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς να κάνει σερί και να κατακτήσει το πρώτο σετ.

Ο Άρης μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο σετ. Οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και 9-7 ώσπου ανέλαβε δράση η Χίπε.

Η Γερμανίδα διαγώνιος με απίθανο σερί από την γραμμή του σερβίς (4 άσοι) έδωσε στον Ολυμπιακό σημαντική διαφορά για να φτάσει άνετα στο 2-0 σετ.

Στο τρίτο σετ μετά το αρχικό 5-2 του Ολυμπιακού ο Άρης ισοφάρισε σε 5-5 με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει στο τεχνικό τάιμ άουτ και το 8-5. Οι φιλοξενούμενες έμειναν στο παιχνίδι μέχρι το 10-10.

Σε εκείνο το σημείο τα καλά σερβίς αλλά και οι επιθέσεις από τη Χίπε έδωσαν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να χτίσει σερί για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και το 16-12.

Με άσους των Πολ και Λαμπρούση ο Ολυμπιακός έφτασε στο 20-13 καθαρίζοντας ουσιαστικά και στο τρίτο σετ. 

Τα σετ: 3-0 (25 – 20, 25 – 15, 25 – 17).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ