Μετάβαση στο περιεχόμενο

F1: Mε πρωτιά Ρικιάρντο άνοιξε η αυλαία στο Μπαχρέιν

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο μπήκε με το…δεξί στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής αφήνοντας πίσω του με διαφορά 0,3 και 0,4 δευτερολέπτων τους Φιλανδούς Βαλτέρι Μπότας με Mercedes και Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari. Ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Ραϊκόνεν ήταν ο ομόσταβλός του Σεμπάστιαν Φέτελ, που σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο εμπρός από τον Χάμιλτον, που είχε διαφορά 1,2 δευτερολέπτων από τον πρώτο Ρικιάρντο.

Ο Μαξ Φερστάπεν διέκοψε τις δοκιμές μετά από μόλις δύο γύρους εξαιτίας προβλημάτων στα ηλεκτρικά της Red Bull του. Να σημειώσουμε, ότι και οι τρεις κορυφαίες ομάδες της Formula 1, δηλαδή οι Mercedes, Ferrari, Red Bull, χρησιμοποίησαν soft ελαστικά και όχι τη γρηγορότερη γόμα supersoft, την οποία επέλεξαν οι δύο Ηaas και μάλιστα με επιτυχία, καθώς ο Γκρόσιαν κατατάχθηκε πέμπτος.

Αρνητική έκπληξη ήταν οι δύο Force India με τους Σέρτζιο Πέρεζ και Εστεμπάν Οκόν να πετυχαίνουν τους δύο χειρότερους χρόνους, εξαιρουμένου βεβαίως του Φερστάπεν που δεν πρόλαβε να χρονομετρηθεί.

Όλα αυτά βέβαια μπορεί να αλλάξουν εντός της ημέρας κατά τη διάρκεια των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών, που θα ακολουθήσουν λίγο αργότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ