Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Το πρώτο Λιγκ Καπ της ιστορίας του θα διεκδικήσει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που επικράτησε με 3-0 σετ του Παμβοχαϊκού στον ημιτελικό του final four που διεξάγεται στη Σύρο.

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη που στη φάση των ομίλων έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ προκρίθηκε για δεύτερη φορά στον τελικό. Η πρώτη ήταν το 2015 στη διοργάνωση της Γλυφάδας όταν και είχε χάσει το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό.

Οι ακρίτες κυριάρχησαν στο μπλοκ σε σχέση με τους αντιπάλους του ενώ ήταν και πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση. Περισσότεροι άσοι για τον Παμβοχαϊκό που είχε όμως 18 λάθη από την γραμμή. 

Σπουδαία εμφάνιση για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έκανε ο Βελίτσκοβιτς που είχε 18 πόντους. Ο Σέρβος ακραίος ήταν και ο μόνος που έφτασε διψήφιο αριθμό πόντων για την ομάδα του. Σπουδαία δουλειά για τον Χριστόφα στο φιλέ που είχε τέσσερα μπλοκ.

Για την ομάδα του Κώστα Δεληκώστα 14 πόντους είχε ο Ούγκο με πέντε άσους και δύο μπλοκ. Χαμηλά ο Παλέντζας με 10 πόντους και 30% αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ όπου προηγήθηκε με 8-7 με τον Βελίτσκοβιτς πάτησε γκάζι.

Με το μπλοκ να λειτουργεί καλά πάνω στον Παλέντζα οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν το 12-8 με κόντρα επίθεση του Μεχία και να πάρουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. 

Με δύο σερί πόντους του Παλέντζα η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα μείωσε σε 13-11. Τα καλά σερβίς του Βελίτσκοβιτς (ένας άσος) επέτρεψαν στον Εθνικό να προηγηθεί και πάλι με τέσσερις πόντους (16-12) για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μετά από μπλοκ άουτ του Ριζόπουλου. 

Στην τελική ευθεία του σετ η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη άνοιξε ακόμη περισσότερη τη διαφορά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειληθεί ουσιαστικά. Ο Βελίτσκοβιτς τελείωσε το σετ με 25-20 για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε στο δεύτερο σετ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη προηγήθηκε με 7-2 με άσος του Βελίτσκοβιτς αλλά και 8-3 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με τα καλά σερβίς του Κασαμπαλή η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι το 13-8 με μπλοκ άουτ του Παγιάν. 

Με άσο του Ούγκο οι παίκτες του Παμβοχαϊκού μείωσαν σε 13-10 αλλά ο Εθνικός κατάφερε και πάλι να χτίσει σερί φτάνοντας στο 16-11 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ. Η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ο Εθνικός έφτασε στο 2-0 στα σετ με πλασέ του Κασαμπαλή.

Μεγάλη ανατροπή έκανε ο Εθνικός στο τρίτο σετ. Ο Παμβοχαϊκός μπήκε αποφασισμένος να αντιδράσει και προηγήθηκε με 13-8 μετά από λάθος του Εθνικού. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα έφτασε στο 18-13 μετά από μπλοκ του Ούγκο πάνω στον Ριζόπουλο.

Από εκείνο το σημείο άρχισε η αντεπίθεση του Εθνικού. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη με εξαιρετικό μπλοκ και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των παικτών του Παμβοχαϊκού κατάφερε να ισοφαρίσει σε 20-20 με μπλοκ άουτ του Παγιάν μετατρέποντας σε θρίλερ το τέλος του σετ. Ο Χριστόφας με δύο σερί μπλοκ σε Γκλάντστοουν και Δαλακούρα τελείωσε το σετ και το παιχνίδι για τον Εθνικό.

Τα σετ: 20-25, 21-25, 22-25.

Η διακύμανση: 
1ο σετ: 7-8, 12-16, 16-21, 20-25 
2ο σετ: 3-8, 11-16, 16-21, 21-25 
3ο σετ: 8-7, 16-12, 21-20, 22-25

Στον άλλο ημιτελικό, ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τον Ολυμπιακό, που είναι το φαβορί της διοργάνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ