Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίσκεψη στον τάφο του Ίβκοβιτς

Στο Βελιγράδι θα ταξιδέψει ο πρόεδρος της Γαλατάσαραϊ Ντουιγκούν Γιαρσουβάτ και θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Μάρκο Ίβκοβιτς.

Ο Σέρβος φίλαθλος του Ερυθρού Αστέρα δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν από τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο «Αμπντί Ιπεκτσί», για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο. 

Οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στο Top 16, με το πρώτο ματς να γίνεται την Παρασκευή (16/01, 22.00) στη σερβική πρωτεύουσα. Αμφότερες αποφάσισαν να προβούν σε σειρά ενεργειών, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα, ενώ οι δύο πρόεδροι θα παραχωρήσουν και κοινή συνέντευξη Τύπου. Μαζί θα επισκεφθούν και τον τάφο του Μάρκο Ίβκοβιτς, για να του αποτίσουν φόρο τιμής.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχει ήδη διαθέσει και τα 25 χιλιάδες εισιτήρια για τον αγώνα με την τουρκική ομάδα και στην Ευρωλίγκα υπάρχουν φόβοι για παρεκτροπές και αντίποινα. Σε δηλώσεις προέβησαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς όσο και ο πρόεδρος της ομάδας, Νεμπόισα Τσόβιτς, ο οποίος έστειλε μήνυμα ειρήνης: «Μιλάμε για μπάσκετ, όχι για πόλεμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ