Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Και διαιτητικά τα φώτα έπεσαν στην Τρίπολη

TOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Τελικά το Σαββατοκύριακο, στο φινάλε του α’ γύρου της Σούπερ Λίγκας τα φώτα έπεσαν και αγωνιστικά και διαιτητικά στην Τρίπολη. Aγωνιστικά διότι ο Αστέρας διέσυρε τον ΠΑΟΚ και διαιτητικά διότι έγιναν πολλά και σοβαρά λάθη, άσχετα με το γεγονός ότι αυτά δεν αλλοίωσαν το αποτέλεσμα, όπως παραδέχθηκαν ο προπονητής και οι παίκτες του ΠΑΟΚ.

Η κακή αρχή έγινε με το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος του ΠΑΟΚ. Η επαφή του Τζανδάρη με τον Ζησόπουλο είναι εκτός περιοχής και επομένως υπάρχει φάουλ και όχι πέναλτι.  Στη συνέχεια, στο πρώτο γκολ του Αστέρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτύρονται για κοντρόλ του Γιαννιώτα με το χέρι. Πρόκειται για τρομερά δύσκολη φάση, που δεν ξεκαθαρίζεται απόλυτα ούτε τηλεοπτικά. Μετά από πολλά ριπλέι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως μάλλον η μπάλα έχει βρει στο χέρι του παίκτη του Αστέρα, αλλά όταν χρειάζονται… 100 ριπλέι για να βγάλεις συμπέρασμα τι να του πεις του διαιτητή Καλογερόπουλου.

Πριν από την επίτευξη του δεύτερου γκολ του Αστέρα υπάρχει καθαρή ανατροπή του Γκοιάν. Εκεί δεν καταλογίστηκε πέναλτι, αλλά αμέσως σκόραρε ο Σανκαρέ. Τώρα αν το είδε ο Καλογερόπουλος, αλλά… πρόλαβε να αφήσει πλεονέκτημα, μαγκιά του.

Το γκολ του Μάσα στις καθυστερήσεις που ακυρώνεται είναι απόλυτα κανονικό. Δεν υπάρχει περίπτωση οφσάιντ και κακώς καταλογίσθηκε και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση κάτι τέτοιο. Eπίσης ο Μπαράλες στο α’ μέρος έχει κακώς ανακοπεί με οφσάιντ ενώ βγαίνει μόνος με τον Ιτάνζ, όπως επίσης κακώς καταλογίζεται σε θέση οφσάιντ ο Γιαννιώτας στο β’ ημίχρονο.

Στο παιχνίδι του Πανθρακικού με τον Ατρόμητο σωστά καταλογίζεται το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, αφού ο Κούρος μαρκάρει άτσαλα τον Ιγκορ, αλλά στην εκτέλεση υπάρχει παράβαση, αφού ο παίκτης του Πανθρακικού κάνει προσποίηση στην τελική φάση, κάτι που απαγορεύεται, και θα έπρεπε να δοθεί επανάληψη.

Στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια της αγωνιστικής δεν υπήρξαν διαιτητικές αποφάσεις που να επηρέασαν την εξέλιξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ