Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα λεφτά δεν νικάν την Μπαστιά!

Στραβά μπήκε το 2015 για τη Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς στη Κορσική γνώρισε μεγάλο “κάζο” αφού προηγήθηκε 2-0, αλλά τελικά έχασε 4-2 από τη Μπαστιά με τη πρωταθλήτρια να απομακρύνεται από τη κορυφή και να μην αξιοποιεί την ήττα της πρωτοπόρου Μαρσέιγ.

Εξαιρετικά θα ξεκινήσουν το παιχνίδι οι Παριζιάνοι, αφού στο 10′ θα ανοίξουν το σκορ με τον Λούκας. Ο Καμπάιγ θα κάνει την μπαλιά πίσω από την σέντρα ο Βραζιλιάνος θα κοντρολάρει και θα περάσει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα που είχε βγει, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 από πάσα του Ζλάταν.

Δέκα λεπτά αργότερα η Παρί θα διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Ραμπιό. Ο Ματιουιντί θα κλέψει στον χώρο του κέντρου θα δώσει στον Παστόρε, εκείνος θα κοπεί στην μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα φτάσει στον Ραμπιό, ο οποίος με ωραίο πλασέ θα πετύχει το δεύτερο τέρμα της αναμέτρησης. Στο 31′ οι γηπεδούχοι θα κερδίσουν πέναλτι, από χέρι του Βαν Ντερ Βιλ. Την εκτέλεση θα αναλάβει ο Μπουντεμπούζ ο οποίος θα σκοράρει από την άσπρη βούλα.

Στο 39′ η κεφαλιά του Ματιουιντί μετά από σέντρα του Λούκας δεν θα απειλήσει ιδιαίτερα. Λίγο πριν την λήξη οι γηπεδούχοι θα βάλουν φωτιά στο ματς, αφo;y ο Μοδέστο μετά από εκτέλεση κόρνερ θα κάνει το 2-2.

 Η πρώτη καλή ευκαιρία για το δεύτερο μέρος άνηκε στους φιλοξενούμενους με την απευθείας εκτελεση φάουλ του Ζλάταν να μπλοκάρει ο Ιραόλα. Στο 56′ η Μπαστιά θα πάρει κεφάλι στο σκορ μετά από ασύλληπτη βολίδα του Παλμέρι έξω από την μεγάλη περιοχή. Στο 70′ η Παρί θα χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από συρτή εκτέλεση φάουλ του Λούκας, ο Τιάγκο Σίλβα θα σουτάρει και η μπάλα θα τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Τέσερα λεπτά αργότερα η ενέργεια του Μπάμπεκ από τα αριστερά θα σταματηθεί από τον Ιραόλα. Στο 89′ η Μπαστιά θα σφραγίσει την επική της ανατροπή. Μετά από σέντρα του Κειτά ο Παλμέρι θα βρεθεί στην καρδιά της μικρής περιοχής και με προβολή θα κάνει το 4-2.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Παρασκευή

Μονπελιέ – Μαρσέιγ 2-1 (36′ Μπεριγκό, 62′ Λασν / 68′ Ομρανί)

Σάββατο

Μπαστιά – Παρί Σεν-Ζερμέν 4-2 (32′ πέν. Μπουντεμπούζ, 45′ Μοντεστό, 56′ και 90′ Παλμιερί / 10′ Λούκας Μόουρα, 20′ Ραμπιό)
Εβιάν – Ρεν (21:00)
Γκινγκάμπ – Λανς
Λιλ – Καέν
Νις – Λοριάν
Ρεμς – Σεντ-Ετιέν

Κυριακή

Λιόν – Τουλούζ (15:00)
Ναντ – Μετς (18:00)
Μονακό – Μπορντό (22:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ