Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η κορυφή χωράει μόνο μία, την Τσέλσι

Πάνω που είχε «συγκάτοικο» στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι μέσα σε μία αγωνιστική έμεινε και πάλι μόνη της!

Οι «μπλε» χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαιτέρως επικράτησαν εντός έδρας με σκορ 2-0 της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος με τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι να «κολλάνε» στο 1-1 στο «Γκούντισον Παρκ» με την Έβερτον.

Η Τσέλσι από τα πρώτα λεπτά είχε μπει πιο αποφασιστικά σε σχέση με τη Νιούκαστλ που δεν ήθελε να δεχτεί γκολ από νωρίς, με αποτέλεσμα να έχει οχυρωθεί πολύ καλά στα καρέ της. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο πίεζαν ολοένα και περισσότερο όσο πέρναγε η ώρα και τελικά λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους άνοιξαν το σκορ στο 43′ με τον Όσκαρ.

Οι «μπλε» κέρδισαν κόρνερ, αυτό εκτελέστηκε γρήγορα από τον Γουίλιαν, ο οποίος πάσαρε στον Ιβάνοβιτς που ήταν μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και εκείνος με τη σειρά του έδωσε στον Όσκαρ που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να «γράψει» το 1-0.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν επαναπαύτηκαν, αφού γνώριζαν πως μπορούσαν να το πληρώσουν πολύ ακριβά αν χαλάρωναν. Έτσι, στο 59′ διπλασίασα τα τέρματά τους με τον Ντιέγκο Κόστα. Εντέν Αζάρ και Σεσκ Φάμπργας «έκρυψαν» το τόπι που πήγε στα πόδια του Ισπανού φορ που με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για λογαριασμό της ομάδας του.

Την ώρα που η Τσέλσι «καθάριζε» την Νιούκαστλ η Μάντσεστερ Σίτι τα έβρισκε… σκούρα στην έδρα της Έβερτον. Οι «πολίτες» χωρίς την παρουσία του Γιάγια Τουρέ είχαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην δημιουργία φάσεων μπροστά από τα καρέ των «ζαχαρωτών».

Παρόλα αυτά, με τον Φερναντίνιο στο 74′ πήραν «κεφάλι» στο σκορ δείχνοντας πως έστω και δύσκολα θα έφευγαν με το «τρίποντο» από το «Γκούντισον Παρκ». Ωστόσο, δεν είχαν υπολογίσει τον Νέισμιθ, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και έτσι οι παίκτες του Πελεγκρίνι έχασαν την ευκαιρία να παραμείνουν στην κορυφή μαζί με την Τσέλσι.

Στα άλλα ματς της ημέρας η Μπέρνλι επικράτησε εντός έδρας με σκορ 2-1 της ΚΠΡ. Σημαντικό «τρίποντο» στο «σπίτι» της πήρε και η Λέστερ με σκορ 1-0 επί της Άστον Βίλα, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχαμε και στην αναμέτρηση της Γουέστ Μπρόμιτς με τη Χαλ. Στο 1-1 έμειναν Σουόνσι και Γουέστ Χαμ.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Σάντερλαντ – Λίβερπουλ 0-1 (9′ Μάρκοβιτς)
Μπέρνλι – ΚΠΡ 2-1 ()
Τσέλσι – Νιούκαστλ 2-0 (43′ Οσκάρ, 59′ Ντιέγκο Κόστα)
Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (78′ Νέισμιθ / 74′ Φερναντίνιο)
Λέστερ – Άστον Βίλα 1-0 ()
Σουόνσι – Γουέστ Χαμ 1-1 ()
Γουέστ Μπρομ – Χαλ 1-0 ()
Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ (19:30)

Κυριακή

Άρσεναλ – Στόουκ (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον (18:00)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ