Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επέστρεψε στις νίκες η Ρεάλ

Μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες το κλίμα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» δεν ήταν το καλύτερο αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά το 3-0 επί της Εσπανιόλ.

Η «Βασίλισσα» δεν έδειξε καμία πρόθεση να μπει σε μπελάδες στο σημερινό παιχνίδι και έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τον Καρίμ Μπενζεμα στο 10ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακή απομάκρυνση από την άμυνα της Εσπανιόλ, η μπάλα στρώθηκε στον Γάλλο αλλά το σουτ σταμάτησε στο δοκάρι του Κίκο Κασίγια.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς δυο λεπτά αργότερα ο Χάμες Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μπέιλ με ωραία μπαλιά βρήκε τον Πορτογάλο μέσα στην περιοχή και εκείνος έστρωσε για τον Κολομβιανό που έδωσε προβάδισμα στη «Βασίλισσα».

Οι «μερένχες» συνέχισαν να ψάχνουν το δεύτερο τέρμα και αυτό ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού. Ο Γκέρεθ Μπέιλ ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ που κέρδισε ο Ίσκο και με τη βοήθεια του δοκαριού έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Στην επανάληψη οι ισορροπίες άλλαξαν μετά την αποβολή του Φάμπιο Κοεντράο για σκληρό παιχνίδι. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Πορτογάλος πήγε πολύ δυνατά πάνω στον Κάνας και ο διαιτητής χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά του έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα η Εσπανίολ θέλησε να γίνει πιο επιθετική αλλά δεν είναι και εύκολο πράγμα να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας κόντρα στη Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι παίκτες του Αντσελότι επέλεξαν να χτυπάνε στις αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές έφτασαν μια ανάσα από το τρίτο τέρμα. Ο Μπέιλ έφυγε στον ανοιχτό γήπεδο και παρότι είχε την επιλογή της πάσας στον Κριστιάνο εκείνος προτίμησε να τελειώσει μόνος του στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε στο 76ο λεπτό με σκόρερ τον Νάτσο που είχε περάσει νωρίτερα σαν αλλαγή. Ο Ίσκο είδε την κίνηση του Αρμπελόα που πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα για το δεύτερο δοκάρι και ο Ισπανός αμυντικός δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το πρώτο του γκολ στο Ισπανικό πρωτάθλημα.

Ρεάλ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Βαράν, Κοεντράο, Ίσκο, Κρόος (81′ Κεντίρα), Χάμες Ροντρίγκες (54′ Νάτσο), Μπέιλ, Μπενζεμά (63′ Ιγιαραμένδι), Ρονάλντο.
Εσπανιόλ: Κασίγια, Κολότο, Γκονζάλες, Αρμπίγια, Φουέντες, Ζόρνταν (68′ Στουάνι), Κάνιας, Σάντσεθ (61′ Λούκε), Καϊσέδο, Γκαρθία (81′ Αμπραχάμ), Μοντάνιες.

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου

21:45 Λεβάντε – Λα Κορούνια 0-0

Σάββατο 10 Ιανουαρίου

17:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 3-0(12′ Ροντρίγκες, 28′ Μπέιλ, 76′ Νάτσο)
19:00 Μάλαγα – Βιγιαρεάλ
21:00 Θέλτα – Βαλένθια
23:00 Εϊμπάρ – Χετάφε

Κυριακή 11 Ιανουαρίου

13:00 Αλμερία – Σεβίλλη
18:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Έλτσε
20:00 Γρανάδα – Ρεάλ Σοσιεδάδ
22:00 Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου

21:45 Ράγιο Βαγεκάνο – Κόρδοβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ