Μετάβαση στο περιεχόμενο

LIVE: Ολίμπια Λιουμπλιάνας – ΑΕΚ 71-80 (Τελικό)

Τελικό σκορ 71-80.

38′ – Νέο κάρφωμα από τον Χάντερ, που ρίχνει τη χαριστική βολή στην Ολίμπια (66-80).

36′ – Νέο καλάθι από τον Χάντερ, που έχει φτάσει τους 15 πόντους και είναι ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο ντεμπούτο του (61-73).

34′ – Στο +13 πλέον η ΑΕΚ μετά το καλάθι του Βασιλόπουλου (56-69).

34′ – Τρίποντο από τον Γκριν, για πρώτη φορά στο +11 η ΑΕΚ (56-67)!

32′ – Στη μέγιστη τιμή της η διαφορά με το νέο καλάθι του Χάντερ, που πριν από λίγο μπήκε στη θέση του Καββαδά (54-62).

31′ – Μεγάλο τρίποντο από τον Βασιλόπουλο και σπουδαία άμυνα του Καββαδά (54-60).

Τέλος τρίτης περιόδου 54-57.

29′ – Για πρώτη φορά στο +6 η ΑΕΚ με τις ελεύθερες βολές του Καββαδά (51-57).

27′ – Ισοφαρίζει πάλι η Ολίμπια με καλάθι του Μπάτζιμ, που έχει φτάσει τους 7 πόντους (49-49).

25′ – Με τρίποντο του Λαρεντζάκη η ΑΕΚ προηγείται πάλι στο σκορ (47-48). 

24′ – Πανέμορφο πικ εν ρολ από τους Σλοβένους, που καταλήγει σε κάρφωμα του Τζόρνταν Μόργκαν (45-41).

21′ – ο Μάνι Χάρις σκόραρε με λέι-απ (36-35).

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε στη Λιουμπλιάνα.

Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Ολίμπια (Μάρτιτς): Καστράτι 5, Ραντούλοβιτς, Τράτνικ 2, Όλιβερ 8 (6 κλεψίματα), Σπαν 7, Μπάτζιμ 5, Μόργκαν, Μπατλ 2, Χρόβατ 5, Μπέγκιτς, Σάνον 2.

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς, Γκριν 3, Χάρις 3, Ξανθόπουλος 2, Βασιλόπουλος 2 (6 ριμπάουντ), Ατιτς 2, Λαρεντζάκης 7, Μπάρλοου, Μαυροειδής 5, Χάντερ 9 (6 ριμπάουντ).

Τέλος πρώτου ημιχρόνου Ολίμπια – ΑΕΚ 36-33.

19′ – Δύο βολές του Μάικ Γκριν ρίχνουν τη διαφορά στους τρεις πόντους (36-33).

18′ – Ο Μάνι Χάρις κλέβει και καρφώνει εντυπωσιακά στο ανοιχτό γήπεδο. Τέσσερις διαδοχικοί πόντοι από την ΑΕΚ αναγκάζουν τον Μάρτιτς να ζητήσει τάιμ άουτ (32-28).

Η ΑΕΚ έχει τον… εξωφρενικό αριθμό των 13 λαθών σε 16 λεπτά!

15′ – Κλέψιμο του Όλιβερ και νέο καλάθι του Αμερικανού, που καρφώνει στον αιφνιδιασμό (29-24).

11′ – Ο Βινς Χάντερ έβαλε το πρώτο καλάθι με τη φανέλα της ΑΕΚ στο Champions League (21-22)

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου Ολίμπια – ΑΕΚ 18-20.

9′ – Μπροστά πάλι στο σκορ η ΑΕΚ με 2/2 βολές του Βασιλόπουλου. Η “Ένωση” τρέχει σερί 5-0 (16-18).

7′ – Στο 9-0 το σερί της Ολίμπια μετά τη συμπληρωματική ελεύθερη βολή του Χρόβατ (16-12).

6′ – Προσπέρασε στο σκορ με σερί 6-0 η Ολίμπια (13-12).

4′ – Στο 7-0 το σερί της ΑΕΚ, που ξεφεύγει με +5 (5-10).

3′ – Ο Λαρεντζάκης έχει πλέον 5 πόντους και 2 ασίστ. Στο +3 η ΑΕΚ (5-8).

3′ – Τρίποντο από τον Λαρεντζάκη που έχει συνδρομή και στους 6 πόντους της ΑΕΚ (5-6).

Με Ξανθόπουλο, Λαρεντζάκη, Μπάρλοου, Τζέιμς και Μαυροειδή έχει ξεκινήσει η ΑΕΚ.

1′ – Απανωτά λάθη για την ΑΕΚ στο ξεκίνημα (2-0).

Τζάμπολ στο ματς.

Στον πρώτο γύρο η ΑΕΚ είχε νικήσει εύκολα την Ολίμπια 91-73.

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας έχει ρεκόρ 4-8 και έχει αποκλειστεί μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η Ένωση έχει ρεκόρ 6-6 και βρίσκεται στην 6η θέση του 3ου ομίλου. Μπροστά της βρίσκονται η Εστουντιάντες (7-5), η Μπαϊρόιτ (7-5), η Στρασμπούρ (7-5) και η Βενέτσια (7-5).

Η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. 


Την Ολίμπια Λιουμπλιάνας εκτός έδρας αντιμετωπίζει στις 21:00 η ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Ο Ντούσαν Σάκοτα δεν θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, ενώ ο  Μάνι Χάρις μετέχει κανονικά στην αποστολή της “Ένωσης”.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ υπέστη διάταση δικεφάλου γαστροκνημίου μυός και ξεκίνησε άμεσα αποθεραπεία, ωστόσο η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με Άρη, το ερχόμενο Σάββατο (03/02) κρίνεται επίσης αμφίβολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ