Μετάβαση στο περιεχόμενο

“Στην τρίτη περίοδο τα χαλάσαμε όλα”.

Για χαμένη ευκαιρία έκανε λόγο ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στη Μπαρτσελόνα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «στην τρίτη περίοδο τα χαλάσαμε όλα».

«Είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουμε μια σημαντική νίκη. Δεν τα καταφέραμε, όμως. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, έτσι όπως θέλαμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, τα χαλάσαμε όλα. Πήραμε κάποιες λάθος αποφάσεις δίνοντας τη δυνατότητα στη Μπαρτσελόνα να ξεφύγει στο σκορ», δήλωσε αρχικά, προσθέτοντας :«Παρόλα αυτά βρήκαμε τον τρόπο να επιστρέψουμε στο ματς. Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει. Ακόμη είμαστε στη δεύτερη αγωνιστική του Top-16 και ο δρόμος είναι μακρύς. Έχουμε να δώσουμε δώδεκα παιχνίδια ακόμη και σε όλα τα ματς είναι πιθανό τον νικητή να κρίνει μια κατοχή μπάλας».

Καταλήγοντας, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην εμφάνιση του Χουέρτας: «Ο Χουέρτας ήταν σε πολύ μεγάλη βραδιά. Κάποιες στιγμές ήταν τυχερός αλλά έχει πολύ μεγάλη ποιότητα ως παίκτης. Αν εμείς ήμασταν πιο ψύχραιμοι στις αποφάσεις μας στο τελευταίο λεπτό τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά».

Ο Αντώνης Φώτσης συμφώνησε με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς πως απόψε ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή ευκαιρία ώστε να πετύχει μια καλή νίκη μέσα στην Βαρκελώνη.
 
Πάντως ο 34χρονος φόργουορντ στάθηκε και στην απόφαση του αθλητικού δικαστή που κατακύρωσε το ματς του Κυπέλλου υπέρ του Ολυμπιακού, κάνοντας λόγο για απόφαση που δεν κάνει καλό στο ελληνικό μπάσκετ.

«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Κάναμε το ματς που θέλαμε. Βρισκόμασταν κοντά στο σκορ, φτάσαμε εκεί που θέλαμε αλλά στο τέλος η Μπαρτσελόνα ήταν πιο έτοιμη στις φάσεις που κρίθηκε το ματς. Όταν παίζεις με μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα δεν μπορείς να ολιγωρείς όπως εμείς. Στο τέλος ήμασταν απρόσεκτοι και η Μπαρτσελόνα το εκμεταλλεύθηκε. Πήραμε ένα μάθημα για το μέλλον. Όσο προχωράς πρέπει να γίνεσαι καλύτερος. Καθημερινά προπονούμαστε και ελπίζω στο επόμενο ματς να είμαστε ακόμη καλύτεροι. Πάμε σε κάθε ματς ξεχωριστά, για να τα διεκδικήσουμε όλα. Οι ήττες είναι στο… πρόγραμμα. Θα κοιτάξουμε το επόμενο ματς», είπε για το ματς με την Μπαρτσελόνα ο Φώτσης.

Αναφορικά με την απώλεια του προημιτελικού του Κυπέλλου στα χαρτιά, ο έμπειρος φόργουορντ σημείωσε: «Εμείς θέλουμε όλα τα ματς να κρίνονται στα παρκέ και όχι στα δικαστήρια και στα χαρτιά. Έτσι έχουμε μάθει και έτσι θέλουμε να γίνεται. Παίζουμε για τον κόσμο και την ομάδα μας. Νομίζω πως δεν είναι μια απόφαση που θα κάνει καλό στον ελληνικό αθλητισμό. Το βέβαιο είναι πως εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ελπίζω να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ