Μετάβαση στο περιεχόμενο

Της έκανε πλάκα!

Με τον Κώστα Σλούκα να πραγματοποιεί «ηγετική» εμφάνιση και με «ερυθρόλευκη» πολυφωνία στην επίθεση, ο Ολυμπιακός κατατρόπωσε την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, επικρατώντας με 81-58 για την 2η αγωνιστική του Τοπ-16.

Οι δύο ομάδες άργησαν να «ζεσταθούν» και ήταν άστοχες στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να ξεχωρίζει στην εκκίνηση του αγώνα, πήρε κεφάλι στο σκορ με 7-3 στο 4ο λεπτό αλλά η Μιλάνο δεν άργησε να αντιδράσει και με τον Τζεντίλε να βρίσκει «τρύπες» στην άμυνα των γηπεδούχων, κατάφερε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να προηγηθεί με 13-18.

Στην δεύτερη περίοδο και με την είσοδο στο παρκέ του Οθέλο Χάντερ αλλά και με καθοριστικά καλάθια του Κώστα Σλούκα, ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει «ταχύτητα» και παρά τον γεγονός πως στο 11’ βρέθηκε στο -7 (13-20), έκλεισε το πρώτο ημιχρόνο μπροστά με 39-35.

Στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε «φουριόζα» στο παρκέ και με τους Πέτγουεϊ και Σπανούλη να την οδηγούν, έτρεξε ένα σερί 10 πόντων, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 24’ με 49-35. Η Μιλάνο έμοιαζε παγιδευμένη στο παιχνίδι της και δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 56-44.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» το παιχνίδι και με τον Λαφαγιέτ να αναλαμβάνει δράση παρέα με τον Κώστα Σλούκα, η ελληνική ομάδα άρχισε να ανοίγει την διαφορά και να κάνει δύσκολη τη «ζωή» της Μιλάνο. 

Στο 34’ οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 68-46 και έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, παρά τον τραυματισμό του Οθέλο Χάντερ, δεν έχασαν τον έλεγχο προσφέροντας μάλιστα και θέαμα. Ο Ολυμπιακός δεν χαρίστηκε στην  ιταλική ομάδα και τελικά έφτασε στην νίκη με 81-58 κάνοντας το 2 στα 2 στο φετινό Τοπ-16.

Δεκάλεπτα: 13-18, 39-35, 56-44, 81-58

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ