Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθίζηση και ήττα για ΠΑΟΚ, 3-2 από Φριντρισχάφεν

Μπορεί να προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Φριντρισχάφεν για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Έκαναν το τρία στα τρία στις νίκες οι Γερμανοί, με τους Θεσσαλονικείς να μετράνε ισάριθμες ήττες. 

Εξαιρετικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκα τα καλά σερβίς (5 άσοι) και σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα στο μπλοκ κατάφερε να πάρει το πάνω χέρι στο πρώτο σετ. 

Οι γηπεδούχοι πήραν διαφορά τριών πόντων (7-4) μετά από άσο του Πελεκούδα και πήγαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-6. Ο ΠΑΟΚ με άσο του Τακουρίδη έφτασε στο 13-8 ενώ η διαφορά έφτασε ακόμη και τους επτά πόντους (16-9) με νέο άσο του Ουσίκοφ για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Με δύο διαδοχικούς πόντους του Πελεκούδα (πρώτος χρόνος, μπλοκ) ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 19-10 μετά από άσο του Γκιόν κι αφού χρησιμοποιήθηκε στο βίντεο τσάλεντζ. Η διαφορά ήταν μεγάλη και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν κι έτσι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-18 μετά από επίθεση του Ουσίκοφ.

Μεγάλη μάχη είχαμε στο δεύτερο σετ. Η απόδοση του ΠΑΟΚ σε σερβίς και μπλοκ έπεσε κατακόρυφα και δεν του έδωσε την ευκαιρία να πάρει σημαντική διαφορά όπως στο πρώτο σετ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-7 με τον Ουσίκοφ και 16-13 για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μετά από πάιπ του Κουμεντάκη. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 18-18 μετά από τριπλό μπλοκ πάνω στον Γκιόν. Στην τελική ευθεία είχαμε θρίλερ αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά. Ο ΠΑΟΚ έχασε τέσσερα σετ μπολ και οι Γερμανοί παρέμεναν στο παιχνίδι. Στο 28-28 ο Γιάννης Τακουρίδης με πρώτο χρόνο έδωσε νέο σετ μπολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Γκούνθορ κάρφωσε άουτ (φάση για την οποία χρειάστηκε το βίντεο τσάλεντζ αφού ο διαιτητής είχε δώσει τον πόντο στην Φριντισχάφεν) και ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0.

Στα επόμενα δύο σετ ο ΠΑΟΚ έμεινε από δυνάμεις. Οι Γερμανοί ξεδίπλωσαν τις αρετές τους και κατάφεραν να πάρουν διαφορές ισοφαρίζοντας σε 2-2 σετ κι έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. 

Στο κρίσιμο πέμπτο σετ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 5-1 μετά από άσο του Κουμεντάκη. Τα διαδοχικά λάθη όμως των παικτών της ομάδας Θεσσαλονίκης επέτρεψαν στους Γερμανούς να ισοφαρίσουν σε 7-7 με τον Πρωτοψάλτη. Ο Κολίν με πρώτο χρόνο έδωσε προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους που πάτησαν γκάζι και πήραν τη νίκη με 15-9 και χαμένη επίθεση του Ουσίκοφ.

-Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 7 άσσους, 59 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων και της Φριντριχσχάφεν προήλθαν από 5 άσσους, 64 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 31 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 2-3 (25-17, 30-28, 14-25, 17-25, 9-15) σε 128′

ΠΑΟΚ (Ρίτσι): Κουμεντάκης 13 (12/20 επ., 1 άσσος, 64% υπ. – 50% άριστες), Ουσίκοφ 21 (19/44 επ., 2 άσσοι), Τακουρίδης 7 (6/11 επ., 1 άσσος), Πελεκούδας 12 (6/12 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Βάλκιερς 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Γκιόν 18 (14/29 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 47% υπ. – 19% άριστες) / Παπαδημητρίου (λ, 48% υπ. – 35% άριστες), Παντακίδης 1 (1/1 επ.), Τερζής, Σαφράνοβιτς (67% υπ. – 22% άριστες).

ΦΡΙΝΤΡΙΧΣΧΑΦΕΝ (Χέινεν): Μπόλατζ 16 (14/22 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σόσενχαϊμερ 10 (9/20 επ., 1 άσσος, 83% υπ. – 55% άριστες), Πρωτοψάλτης 17 (16/31 επ., 1 άσσος, 77% υπ. – 58% άριστες), Κόλιν 22 (17/25 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ), Τίσερ 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Γκούνθορ 6 (4/9 επ., 2 μπλοκ) / Στέουρβαλντ (λ, 47% υπ. – 6% άριστες), Τάκβαμ 2 (1/4 επ., 1 άσσος), Κέβορκεν 3 (1/1 επ., 2 μπλοκ), Κότσιαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ