Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένας πρίγκιπας αντίπαλος του Σεπ Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA

Ο Ιορδανός πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσέιν, νυν αντιπρόεδρος της FIFA, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ο Αλ Χουσέιν θα μονομαχήσει με τον 78ρονο πρόεδρο Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος διεκδικεί την ανανέωση της θητείας του στο ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα του πλανήτη για πέμπτη φορά, στις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 29 Μαΐου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι προτίθεμαι να υποβάλω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της FIFA» έγραψε ο 39χρονος αξιωματούτος στο twitter.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μετατοπίσουμε την προσοχή από τις διοικητικές διαφορές και να την επαναφέρουμε στο άθλημα. Η απόφασή μου δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Ελήφθη μετά από προσεκτική εξέταση και πολλές συζητήσεις κατά τους τελευταίους μήνες, με σεβαστούς συναδέλφους» πρόσθεσε.

Η Διεθνής Ομοσπονδία υπήρξε στο κέντρο της αντιπαράθεσης και της καχυποψίας κατά την τελευταία περίοδο, ιδιαίτερα για τη διερεύνηση παρατυπιών στην ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το 2022 σε Ρωσία και Κατάρ, αντίστοιχα.

Από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν προέκυψαν παραβάσεις που να θέτουν σε αμφισβήτηση τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από την Εκτελεστική Επιτροπή τον Δεκέμβριο του 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ