Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Λάθη σε Τούμπα και Περιστέρι – Κανείς δεν δικαιούται να στήνει στον τοίχο τον βοηθό για το ακυρωθέν γκολ του Πανιωνίου

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ

Σε δύο γήπεδα έπεσαν τα φώτα σε ό,τι αφορά τη διαιτησία το Σαββατοκύριακο. Στην Τούμπα το Σάββατο και χθες στο Περιστέρι.

Στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο υπήρχαν τρεις φάσεις που συζητήθηκαν πάρα πολύ. Η πρώτη ήταν το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Πανιωνίου. Ανατροπή του Κολοβού, για την οποία δίνεται η παράβαση, δεν υπάρχει. Ισως έχει κάνει χέρι νωρίτερα ο Βίτορ, αλλά αυτό δεν είναι ξεκάθαρο από την τηλεοπτική κάμερα. Το δεύτερο είναι το πέναλτι που δίνεται στον ΠΑΟΚ. Ούτε αυτό είναι. Ο Παπαδόπουλος έχει ξεκινήσει να πέφτει μόνος του πριν τον πλησιάσει και τον ακουμπήσει ο Τασουλής. Το τρίτο είναι το ακυρωθέν τέρμα του Πανιωνίου στις καθυστερήσεις. Πρόκειται για τρομερά δύσκολη φάση και κανείς δεν μπορεί να πει κάτι για τον βοηθό Αναστόπουλο. Ακόμα και με τη γραμμή δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν είναι εντελώς στην ευθεία ο Οικονόμου ή αν ο ώμος και το κεφάλι του είναι λίγο μπροστά. Σε αυτές τις φάσεις η οδηγία της ΦΙΦΑ είναι να μην σηκώνουν σημαία οι βοηθοί. Αλλά όταν δεν μπορούμε να βγάλουμε εμείς άκρη με τόσα ριπλέι είναι άδικο να στήνουμε στον τοίχο τον βοηθό.

Στο Περιστέρι ο βοηθός Ευθυμιάδης έχει κάνει λάθος στο γκολ του Ναπολεόνι. Ο Πιπίνης καλύπτει τον επιθετικό του Ατρόμητου την ώρα που γίνεται το σουτ από τον συμπαίκτη του για να αποκρούσει ο Χογκ και επομένως δεν υπάρχει οσφάιντ όπως υποδεικνύει ο βοηθός.

Στα υπόλοιπα ματς (Ολυμπιακός-Πλατανιάς, Βέροια-Παναιτωλικός, Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης, Λεβαδειακός-Εργοτέλης και ΠΑΣ-Παναθηναϊκός (και χθες και σήμερα)) η διαιτησία δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην εξέλιξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ