Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όλα τα σερί κάποτε τελειώνουν

Η Βαλένθια με καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί της.

Η «Βασίλισσα» πήρε νωρίς το προβάδισμα και το παιχνίδι έδειχνε να πηγαίνει στα μέτρα της αλλά οι «νυχτερίδες» με δόση τύχης έφεραν το ματς στα ίσα και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με τέρμα του Οταμέντι.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τη Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 22 συνεχόμενες νίκες.

Η Βαλένθια ξεκίνησε το παιχνίδι με την γνωστή ενέργεια που έχει όταν αγωνίζεται στο Μεστάγια χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει κάποια σημαντική ευκαιρία. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Ρεάλ μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι και τότε κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Νεγρέδο με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως στην άσπρη βούλα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Ντιέγκο Άλβες.

Λίγο αργότερα ο Πορτογάλος παραλίγο να κάνει δυο τα τέρματα του όταν έκλεψε τη μπάλα από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ αλλά αστόχησε από κοντινή απόσταση.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε αρκετά σκληρό με τους παίκτες της Βαλένθια να βλέπουν πέντε φορές την κίτρινη κάρτα, ωστόσο με το φινάλε του πρώτου μέρους έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα.

Ο Ντάνι Παρέχο βρήκε τον χώρο για το σουτ που κόντραρε στον Καραβαχάλ αλλά σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Κασίγιας είπε όχι στον Πάκο Αλκάθερ.

Με το καλημέρα της επανάληψης οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα έστω και με δόση τύχης. Ο Μπαραγκάν βρήκε το χώρο έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε στον Πέπε άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα οι «νυχτερίδες» ασκούσαν έντονη πίεση και τελικά έφεραν τούμπα το ματς όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Οταμέντι με τρομερή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ίκερ Κασίγιας.

Η «Βασίλισσα» έψαξε το γκολ της ισοφάρισης αλλά χωρίς να έχει συγκεκριμένο πλάνο για το πώς θα το πετύχει. Παρόλα αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν ο Ντιέγκο Άλβες δεν έδιωχνε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ίσκο λίγο πριν το φινάλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ