Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίδειξη δύναμης η Άλμπα

Η Άλμπα Βερολίνου νίκησε την Μπαρτσελόνα με 80-70 για την 1η αγωνιστική του Ε’ Ομίλου.

Η Μπαρτσελόνα έκανε εξαιρετική εκκίνηση στο παιχνίδι και αιφνιδιάζοντας την Αλμπα, έτρεξε ένα σερί δέκα πόντων, για το 0-10 στο τρίτο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Η γερμανική ομάδα σε εκείνο το σημείο άρχισε να δείχνει σημάδια αντίδρασης και με μπροστάρη τον Τζαμέλ ΜακΛίν μείωνε σταδιακά την διαφορά, με αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να μειώσει σε 16-23.

Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε για τα κατά, καθώς η Αλμπα μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και έβαλε δύσκολα στην Μπαρτσελόνα. Μόλις στο 11ο λεπτό, οι Γερμανοί μείωσαν σε 20-23 αλλά το «καλό» ήρθε μερικά λεπτά αργότερα. Στο 13’ η ισπανική ομάδα προηγήθηκε με 24-31 αλλά η Αλμπα με ένα σερί εννέα πόντων όχι απλά ισοφάρισε, αλλά πέρασε μπροστά στο σκορ με 33-31 στο 16ο λεπτό! 

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το ματς εξελίχθηκε σε «ντέρμπι», με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι χέρι στο σκορ και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν μόλις με 39-40.

Ένα μαγικό δεκάλεπτο για την Άλμπα ήταν το τρίτο, όπου μπήκε με την φόρα του δεύτερου στο παρκέ, σφίγγοντας παράλληλα και την άμυνα της προς το τέλος. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Καταλανοί, πέτυχαν 8 πόντους με τον τελευταίο να είναι 4,5 ολόκληρα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα (50-48), ενώ η γερμανική ομάδα πέτυχε 11.

Το υψηλό επιθετικό τέμπο των γηπεδούχων, συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα. Μην αφήνοντας στους γηπεδούχους την ελπίδα για κάποια ανατροπή, παρά την καλύτερη συγκομιδή πόντως σε σχέση με το τρίτο αλλά και το δεύτερο δεκάλεπτο.

Καλύτερος για τους νικητές ήταν ο Τζαμέλ Μακ Λιν με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για την Μπαρτσελόνα, ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας με 23 πόντους και 7 ασίστ.

Δεκάλεπτα: 16-23, 39-40, 61-48, 80-70.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ