Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εβγαλαν όλοι το καπέλο στον Τζέραρντ!

Οχι πως έπρεπε να μιλήσουν αυτοί για να γίνει γνωστό το μεγαλείο του, αλλά όταν άπαντες σε αποθεώνουν είναι ένα ξεχωριστό παράσημο.

Οι συμπαίκτες του εμβληματικού αρχηγού των «κόκκινων», Στίβεν Τζέραρντ, μίλησαν, θέλοντας να αποτυπώσουν τί σημαίνει για την ομάδα η απώλειά του.

Διαβάστε όσα έγραψαν ορισμένοι από τους παίκτες της Λίβερπουλ:

Άνταμ Λαλάνα: “Μεγάλωσα βλέποντάς τον. Οι καλύτεροι μου φίλοι, τον θεωρούν θρύλο. Για μένα το να παίζω δίπλα του σε Εθνική και Λίβερπουλ, είναι κάπως σουρεαλιστικό”.

Ρίκι Λάμπερτ: “Ο Τζέραρντ είναι ο Μίστερ Λίβερπουλ. Είναι νούμερο 1 για μένα και πιστεύω θα είναι πάντα. Ήταν τα πάντα για μένα, καθώς από μικρός ήμουν οπαδός της Λίβερπουλ. Οι νύχτες που έχει προσφέρει στους οπαδούς της Λίβερπουλ ήταν απίστευτες. Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ και είμαι σίγουρος πως ούτε και αυτοί”.

Τζόρνταν Χέντερσον: “Είναι κορυφαίος σαν παίκτης, αλλά και σαν άτομο. Οι συμπαίκτες του πάντα πήγαιναν σ’ αυτόν για το οτιδήποτε και πάντα τους βοηθούσε. Αυτό είναι το σπουδαίο όταν είσαι αρχηγός. Με την αύρα που έχει θα μπορούσε να είναι διαφορετικός σαν άτομο, αλλά είναι πολύ ταπεινός”.

Φιλίπε Κουτίνιο: “Προσπαθώ να τον παρατηρώ στις προπονήσεις, το στυλ παιχνιδιού του. Είναι φαινόμενο. Είναι ευχαρίστηση να παίζω δίπλα του”.

Μάριο Μπαλοτέλι: “Πιστεύω είναι στο ίδιο επίπεδο όπως ο Πίρλο. Διορατικότητα, τεχνική και δύναμη. Ο Στίβεν μπορεί να κάνει τα πάντα, είναι απίστευτος παίκτης. Θα είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα να βρει άλλον σαν κι αυτόν στο μέλλον”.

Ντέγιαν Λόβρεν: “Όταν έρχεσαι στην Λίβερπουλ και βλέπεις κάποιον σαν τον Τζέραρντ, καταλαβαίνεις αμέσως τι σημαίνει να παίζεις για αυτή την ομάδα. Εϊναι επίσης τρμερός παίκτης, αλλά έχει και μια σπουδαία προσωπικότητα. Η επιρροή του στα αποδυτήρια είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή ενός αρχηγού”.

Χαβιέ Μανκίγιο: “Την πρώτη φορά που είδα τον Τζέραρντ να αγωνίζεται, ήμουν ακόμη παιδί. Τώρα παίζω στην ίδια ομάδα μαζί του, είναι ένας σπουδαίος παίκτης και για μένα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να αγωνίζομαι δίπλα του”.

Λαζάρ Μάρκοβιτς: “Όταν λες Λίβερπουλ, αυτό που σκέφτεσαι είναι ο Στίβεν Τζέραντ κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς που γεννηθήκαμε την 10ετία του 1990. Είναι ένας θρύλος, μια εικόνα, ο βασιλιάς του συλλόγου”.

Σιμόν Μινιολέ: “Εϊναι ένα παράδειγμα όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά και έξω από το γήπεδο, στηρίζει τον καθένα μας ξεχωριστά στα αποδυτήρια”.

Ραχίμ Στέρλινγκ: “Είναι τρομερός για μένα. Πάντα με προσέχει, πάντα τσεκάρει να δει αν χρειάζομαι κάτι. Είναι μια έμπνευση και ένας σπουδαίος αρχηγός”.

Κόλο Τουρέ: “Ο Στίβεν είναι γεννημένος για τις μεγάλες βραδιές. Κάνει το μαγικό του όταν κανένας άλλος δεν μπορεί. Γι’ αυτό είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω αρχηγό”.

Ντάνιελ Στάριτζ: “Ο Στίβι θα είναι πάντα θρύλος, όχι μόνο για την Λίβερπουλ, αλλά και για την Αγγλία. Θα γραφτεί στην ιστορία σαν ένας από τους καλύτερους μέσους όλων των εποχών. Είναι απίστευτος κάθε μέρα, ένας σπουδαίος αρχηγός και ένα καλό παράδειγμα για κάθε νέο παιδί της χώρας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ