Μετάβαση στο περιεχόμενο

“Αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση”

Όταν ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης ο Σάββας Παντελίδης, οι Αρκάδες ήταν στα κάτω τους. Με προβληματικό ξεκίνημα και δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, εναγωνίως αναζητούσαν διέξοδο στην αγωνιστική τους καθίζηση. 

Με τον 52χρονο προπονητή τα πάντα άλλαξαν, και γρήγορα μάλιστα. Οι νίκες άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη και πλέον οι “κυανοκίτρινοι” φιγουράρουν στην έκτη θέση της βαθμολογίας, αποφασισμένοι για υψηλότερες πτήσεις. 

Επειδή και με τον Ηρακλή πέρυσι ο κόουτς εμφάνισε δείγματα… σούπερ ήρωα, η πρώτη ερώτηση της “Real News” είναι αν αισθάνεται έτσι.

“Όχι, δεν νιώθω έτσι, αν και σίγουρα έχω αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις στην καριέρα μου” απαντά αμέσως. “Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβάμαι, μ’ αρέσει να παλεύω και να δημιουργώ. Ωστόσο οφείλω να ομολογήσω ότι η πρόοδος του Αστέρα είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και όχι επίτευγμα ενός”.

– Τι ακριβώς διαφοροποιήσατε; 

“Κυρίως την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Και παρ’ ότι όταν ανέλαβα ακολουθούσαν ματς-φωτιά στα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε καταστραφεί, εντούτοις τα παιδιά ανταποκρίθηκαν άριστα σε ο,τιδήποτε κι αν τους ζήτησα. Επιθετικά δουλεύαμε λιγότερο, όμως σταδιακά αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση και πλέον είμαστε σε καλό επίπεδο”.

– Φουλ για πεντάδα; Ευρώπη;

“Νωρίς να το πούμε. Και το πιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε που ήμασταν. Προχωράμε βήμα βήμα, κλισέ ακούγεται, μα είναι η πραγματικότητα. Αν συνεχίσουμε έτσι φυσικά, ουδείς θα πει “όχι” και στην πεντάδα και σε ό,τι το καλύτερο”.

– Κόσμος πολύς, πάντως, στο γήπεδο δεν έρχεται. Κι όχι μόνο φέτος.

“Ισχύει αυτό που λέτε. Για τώρα που εργάζομαι εγώ, το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι έφταιγαν τα αποτελέσματα και κάπου οι οπαδοί μας δεν το δέχονταν αυτό. Αισιοδοξώ, ωστόσο, στη συνέχεια να αυξηθεί ο αριθμός τους διότι κάθε ομάδα χρειάζεται τον κόσμο της, αλίμονο”.

– Πρόβλεψη για τον πρωταθλητή;

“Νωρίς, επίσης. Χώρια ότι προβλέπω οι ομάδες που προπορεύονται να δίνουν σκληρή μάχη μέχρι το τέλος. Και νομίζω ότι στις λεπτομέρειες θα ξεχωρίσει αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα”.

 – Και ένα σχόλιο για το ντέρμπι της αγωνιστικής  ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

“Προφανώς και οι γηπεδούχοι έχουν το πλεονέκτημα λόγω έδρας και φόρμας, όμως αυτό δεν τους εξασφαλίζει 100% τη νίκη. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο Παναθηναϊκός δεν παύει ν’ αποτελεί υπολογίσιμο αντίπαλο για τον καθένα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ