Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος στους 25 κορυφαίους διαιτητές του κόσμου…

Σε μεγάλη εκτίμηση έχουν στο εξωτερικό τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Απόδειξη γι’ αυτό αποτελεί και το γεγονός ότι ο Ελληνας διεθνής ρέφερι βρίσκεται στην 25η θέση της κατάταξης των διαιτητών παγκοσμίως σύμφωνα με το πλέον έγκυρο στο χώρο της διαιτησίας blog footballrefereeing (third team).

Η κατάταξη αφορά στο έτος 2014 και βασίστηκε σε ψηφοφορία 17 συνεργατών της ιστοσελίδας,  οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους τόσο τις αγωνιστικές επιδόσεις του κάθε διαιτητή, όσο και τα προσόντα του.

Η επιτυχία του Σιδηρόπουλου αποδεικνύεται απ’ το ότι πιο ψηλά βρίσκονται μόνο 13 Ευρωπαίοι διεθνείς ρέφερι και ισοβαθμεί με τον Πορτογάλο Προέντσα, ο οποίος και το παρών στο μουντιάλ έδωσε και στο Τσάμπιονς Λιγκ διαιτήτευσε τον ημιτελικό Μπάγερν-Ρεάλ 0-4. Παράλληλα κάτω από τον Σιδηρόπουλο είναι ρέφερι της ελίτ κατηγορίας της ΟΥΕΦΑ (ο Γερμανός Αϊτεκίν, ο Ιταλός Ρόκι, ο Ούγγρος Κασάι, ο Αγγλος Ατκινσον, ο Γερμανός Σταρκ που… συνταξιοδοτήθηκε).

Ακόμη ο Σιδηρόπουλος συμμετέχει σε πρόγραμμα επτά διαιτητών, τους οποίους η ΟΥΕΦΑ έχει υπό προώθηση για την ελίτ κατηγορία. Οι υπόλοιποι έξι είναι οι Μπέμπεκ (Κροατία), Χάτεγκαν (Ρουμανία), Γιουγκ (Σλοβενία), Καράσεφ (Ρωσία), Μαρτσίνιακ (Πολωνία), Τουρπέν (Γαλλία). Στο ranking του third team σε πιο πάνω θέσεις είναι μόνοι οι δυο τελευταίοι. 
 
Καλύτερος διαιτητής του 2014 αναδείχθηκε ο Ολλανδός Κάιπερς με δεύτερο τον Ιταλό Ριτσόλι και τρίτο τον Αργεντινό Πιτάνα. Αναλυτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ