Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νίκη τετράδας για τον Φοίνικα Σύρου

Σπουδαία νίκη με την οποία μπαίνει και πάλι στο κόλπο της τετράδας σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου, που επικράτησε με 3-1 σετ του Παμβοχαϊκού, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Σύρου έφτασε τους δέκα βαθμούς, όσους και η Κηφισιά. Αντίθετα ο Παμβοχαϊκός σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να γευθεί τη χαρά της νίκης έχοντας πέντε ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Ο Φοίνικας Σύρου παρατάχθηκε με υπηρεσιακό τεχνικό τον Σταύρο Μαραγκό, ενώ ντεμπούτο για την ομάδα του Κώστα Δεληκώστα έκανε και ο νεοαποκτηθείς πασαδόρος, Φερνάντο Μοράλες.

Ο Παμβοχαϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με άσο του Γκλάντστοουν πήρε προβάδισμα δύο πόντων (2-0) το οποίο και διατήρησε μέχρι το 5-3 και το χαμένο σερβίς του Λιντς. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Πέτερλιν για να οδηγηθούν πρώτοι στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7 μετά από επίθεση του Πέτερλιν. 

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για αρκετή ώρα μέχρι το 11-11 και το χαμένο σερβίς του Γιορντάνοφ. Από εκείνο το σημείο και με τον Λινζ στην γραμμή του σερβίς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν με 16-11 μετά από επιτυχημένο πρώτο χρόνο του Χήρα.

Η μεγάλη διαφορά της ομάδας της Σύρου διατηρήθηκε μέχρι το 19-16 όπου διαδοχικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Κώστα Δεληκώστα να ισοφαρίσει σε 20-20 με τον Φοίνικα να κατακτά τελικά το σετ με 27-25 μετά από επίθεση του Λινζ.

Ο Φοίνικας με άσο του Μαρούλη κατάφερε ένα γρήγορο 2-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 7-7 και να περάσουν μπροστά με 8-7 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μετά από άστοχο πρώτο χρόνο του Χήρα.

Το σερί του Παβμοχαϊκού συνεχίστηκε και η διαφορά έφτασε τους τέσσερις πόντους (12-16) μετά από μπλοκ του Μοράλες στον Λινζ για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν όμως να ισοφαρίσουν σε 17-16 μετά από κόντρα επίθεση του Λινζ, αλλά το χαμένο σερβίς του Γιορντάνοφ έδωσε την ευκαιρία στον Παμβοχαϊκό να συνεχίσει να προηγείται.

Μετά από νέο λάθος του Βούλγαρου διαγωνίου η διαφορά έφτασε στους δύο πόντους (21-19) και ο Παμβοχαϊκός έφτασε στο 25-22 μετά από χαμένο σερβίς του Γάτση για να ισοφαρίσει την αναμέτρηση σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 12-12 και το χαμένο σερβίς του Γιορντάνοφ. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Φοίνικας πάτησε γκάζι και έφτασε στο 2-1 στα σετ με μεγάλη άνεση, αλλά και στη νίκη αφού και στο τέταρτο σετ ήταν ασυναγώνιστος δείχνοντας την ποιότητά του. 

Τα σετ: 27-25, 22-25, 25-17, 25-14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ