Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άλωσε το Παλατάκι ο Ολυμπιακός

Την ανωτερότητά του σε αυτό το χρονικό σημείο του πρωταθλήματος επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός επικρατώντας με άνεση του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με 3-1 και έκανε το πέντε στα πέντε στο πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι, δεν ήταν όσο αμφίρροπο θα ήθελαν οι πάνω από 3.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό, αλλά και όσοι το είδαν από την τηλεόραση. Και αυτό γιατί στην παρούσα φάση οι δύο ομάδες αγωνίζονται κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Στον… δικέφαλο είναι ξεκάθαρο πως περιμένουν να δουν αν ο Ερνάντο Γκόμεζ είναι σε θέση να επιστρέψει και πάλι δυνατός, καθώς αν ο παίκτη από την Βενεζουέλα δεν ξεπεράσει το πρόβλημα στον ώμο είναι δεδομένο πως θα αλλάξουν τον διαγώνιό τους. Ωστόσο, για την ώρα φαίνεται να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γκόμεζ.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη με σαφώς κιαλύτερο ρόστερ από πέρσι, θέλει να δέσει, κάτι που γίνεται από αγώνα σε αγώνα, με τον χρόνο να κυλάει υπέρ του. Στο κέντρο και στην πάσα οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν εξαιρετικά δυνατοί και μένει να δούμε την συνέχεια.

Στα του αγώνα στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και πήγαν μπροστά στο πρώτο και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, εκμεταλλευόμενοι το νωθρό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων. Όσο όμως ο Ολυμπιακός ανέβαινε και όσο ο ΠΑΟΚ έπαιζε ουσιαστικά χωρίς διαγώνιο, το 0-1 ήρθε σχετικά άνετα.

Στο δεύτερο σετ ωστόσο υπήρξε αντίδραση του «δικεφάλου», με τον Βάλκιερς να είναι πολύ καλός (όπως και ο Ντρίνζγκα του Ολυμπιακού), οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την απόδοσή τους, οι Πειραιώτες νόμισαν πως θα έκαναν με ευκολία το 0-3 και έτσι δεν άργησε να έρθει η ισοφάριση, παρότι και σε αυτό το σετ ο διαγώνιος από την Βενεζουέλα δεν μπόρεσε να μπει στο ματς.

Από εκείνο το σημείο και με εξαίρεση κάποιοι πόντοι στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα φτάνοντας αρχικά με χαρακτηριστική άνεση στο 1-2 και στην συνέχεια κάνοντας το 1-3 κατακτώντας και το τρίποντο που του δίνει προβάδισμα για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια αλλά ως εκεί. Όπως αναφέραμε τα πάντα θα κριθούν στο τέλος και σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι αλλαγές που θα υπάρξουν στο ρόστερ των δύο ομάδων και κυρίως του ΠΑΟΚ που λογικά θα κάνει τις περισσότερες…

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Αλεξίεφ που είχε 16 πόντους με 62% ποσοστό στην επίθεση και τον ακολούθησαν οι Οϊβάνεν με 15 και ο Ράουβερντινκ με 14. Για τους ηττημένους ο Σαφράνοβιτς με 15 ήταν πολύ καλός, ενώ από 11 είχαν οι Γκιόν και Πελεκούδας, ενώ ο Γκόμεζ μόλις 4 με 4/20 επιθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ