Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με Μήτογλου στα «παράθυρα» η Εθνική (pics)

Παρών στο πρώτο ραντεβού της «γαλανόλευκης» (20/11, 19:00 η πρώτη προπόνηση) είναι ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ του «τριφυλλιού», Κωνσταντίνος Μήτογλου.

Οι νταμπλούχοι άναψαν το.. πράσινο φως και άφησαν τον Μήτογλου να αγωνιστεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, εν αντιθέσει με τους Νικ Καλάθη, Ίαν Βουγιούκα και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο ταλαντούχος παίκτης είχε πάρει μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Ευρωμπάσκετ του 2017 και κλήθηκε ξανά από τον Θανάση Σκουρτόπουλο, αυτή τη φορά για το πρώτο «παράθυρο» της FIBA. Οι «πράσινοι», λοιπόν, τον άφησαν να αγωνιστεί κανονικά με το εθνόσημο.

Αντίθετα, οι Καλάθης – Βουγιούκας – Αντετοκούνμπο θα μείνουν στο ρόστερ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, αφού ακολουθεί το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης την Παρασκευή (24/11, 21:00) για την Euroleague.

Θυμίζουμε πως από την Εθνική θα απουσιάζουν και οι διεθνείς του Ολυμπιακού (Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Βαγγέλης Μάντζαρης και Ιωάννης Παπαπέτρου).

Έτσι, από την αρχική 24άδα που είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό προπονητή, θα απουσιάσουν τελικά οι τέσσερις του Ολυμπιακού, τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods και ο Κώστας Σλούκας.

Η 16άδα της «γαλανόλευκης» για τα ματς με Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ (24/11) και Ισραήλ στο Ηράκλειο (27/11) είναι η εξής: Γιάννης Μπουρούσης, Κωνσταντίνος Μήτογλου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντούσαν Σάκοτα, Δημήτρης Μαυροειδής, Γιώργος Τσαλμπούρης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αθηναίου, Βασίλης Χρηστίδης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Κατσίβελης, Χάρης Γιαννόπουλος, Νίκος Γκίκας, Χρήστος Σαλούστρος και Βασίλης Μουράτος.

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση της «επίσημης αγαπημένης»:

Gallery item 1

Gallery item 2

Gallery item 3

Gallery item 4

Gallery item 5

Gallery item 6

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ