Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γκριν εναντίον Σφαιρόπουλου: «Δεν μου προσέφερε την ευκαιρία που ήθελα»

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα με τη φανέλα της Βαλένθια και η ACB δημοσίευσε μακροσκελές αφιέρωμα για τον ίδιο, φιλοξενώντας και δηλώσεις του. Ο Γκριν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συνύπαρξή του, πέρσι, με τον Βασίλη Σπανούλη. «Το να παίζω μαζί με τον Σπανούλη με βοήθησε να βελτιώσω το παιχνίδι μου, γιατί σε κάθε προπόνηση βρισκόμουν πολλές φορές απέναντί του. Έμαθα πολλά κοντά του και βελτιώθηκα. Ο Σπανούλης δεν είναι μόνο σπουδαίος παίκτης και ηγέτης, αλλά και εξαιρετικός άνθρωπος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στους λόγους που άφησε τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Το καλοκαίρι, μίλησα με τον κόουτς (σ.σ. Σφαιρόπουλο) για να βρούμε την κατάλληλη κατάσταση. Ήμουν χαρούμενος στον Ολυμπιακό, αλλά είδα ότι ο κόουτς δεν μου προσέφερε την ευκαιρία που πραγματικά ήθελα και αποφάσισα να αλλάξω περιβάλλον. Τώρα νιώθω εξαιρετικά στη Βαλένθια, σε μία ομάδα που μου δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθώ και να έχω μία σπουδαία σεζόν».

Παράλληλα, εξήγησε γιατί είπε «όχι» σε πρόταση από την Κίνα και κατέληξε στην Ισπανία: «Είναι γεγονός πως έλαβα προτάσεις από άλλες ομάδες με περισσότερα χρήματα, αλλά το μπάσκετ δεν είναι για μένα ένα μέσο για να βγάλεις χρήματα, αλλά ένας τρόπος να κερδίσεις τίτλους. Ήθελα να δείξω το ταλέντο μου. Θα μπορούσα να πάω στην Κίνα και να βγάλω περισσότερο λεφτά, αλλά δεν θα με παρακολουθούσε κανείς. Ήθελα να μείνω στη Euroleague και να δείξω ότι είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες της». 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ