Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίντεο: Διπλό για πρόκριση η Βασιλεία, μόνη πρώτη η Γιουνάιτεντ 

Τεράστιο διπλό στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ πέτυχε η Βασιλεία και έβαλε βάσεις για την πρόκριση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 1-0 την Μπενφίκα και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής.

Η Βασιλεία που προερχόταν από το 5-0 επί της Μπενφίκα, δεν σπατάλησε την ευκαιρία να κάνει βήμα πρόκρισης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στο 28΄ ο Τσάκα έβαλε τους φιλοξενούμενους σε θέση οδηγού.

Οι Ελβετοί από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα γνώριζαν πως είχαν μία χρυσή ευκαιρία για να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι της ΤΣΣΚΑ στη μάχη της πρόκρισης, καθώς θα υποδεχτεί τους Ρώσους την επόμενη αγωνιστική και θα μπορέσει να «κλειδώσει» την πρόκριση.

Η ΤΣΣΚΑ, λοιπόν, δεν έβρισκε τρόπο για την ισοφάριση και η Βασιλεία σφράγισε το διπλό με το γκολ του Ομπερλίν στο 90΄, γράφοντας το τελικό 0-2.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη στο Ντα Λουζ που θα την έφερνε στην κορυφή, όμως η Μπενφίκα μετά την σοκαριστική πεντάρα από την Βασιλεία αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Oι Πορτογάλοι άντεξαν στο πρώτο ημίχρονο και πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, όμως στην επανάληψη ένα λάθος του 18χρονου Βέλγου τερματοφύλακα Μίλε Σβίλαρ, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος γκολκίπερ στην ιστορία του Champions League, από το γέμισμα με φάουλ του Ράσφορντ έβαλε την Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ με 0-1 στο 66΄.

Από τη στιγμή που οι Άγγλοι έβαλαν το γκολ που έψαχναν τα πράγματα απλοποιήθηκαν και η Γιουνάιτεντ πήρα σβηστά το αποτέλεσμα, ενώ η Μπενφίκα στις καθυστερήσεις έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λουιζάο.

Βαθμολογία
1. Μαν. Γιουνάιτεντ 9 (8-1)
2. Βασιλεία 6 (7-3)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (3-7)
4. Μπενφίκα 0 (1-8)

Επόμενη αγωνιστική (31/10)
Μαν. Γιουνάιτεντ – Μπενφίκα
Βασιλεία – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ