Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Ο Λεμονής που ξέρει από ντέρμπι και η αντεπίθεση που… ξεκίνησε

Μπορεί το μυαλό όλων στον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο παιχνίδι του Champions League με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Ο Τάκης Λεμονής από την πλευρά του ξέρει καλά τι σημαίνει για τους «ερυθρόλευκους» το ματς της Κυριακής, αφού σε περίπτωση νίκης ο πρωταθλητής Ελλάδος δείχνει πως η δική του… αντεπίθεση ξεκίνησε.

Έτσι για διάφορους λόγους κόντρα στους Καταλανούς είτε δεν αρχίσουν στο βασικό σχήμα, είτε δεν θα αγωνιστούν καθόλου οι Φορτούνης, Πάρντο, Σεμπά και Ανσαριφάρντ.

Επομένως η επιθετική τετράδα που έπαιξε στη νίκη επί του Πανιωνίου αναμένεται να είναι έτοιμη για την αναμέτρηση της Κυριακής ενάντια  στον ΠΑΟΚ.

Άλλωστε ο τεχνικός των Πειραιωτών γνωρίζει πως είναι βασικό για την ομάδα του να βρει «χημεία» και να μην αλλάζει διαρκώς η ενδεκάδα.

Πάντως η συνέχεια για τον Ολυμπιακό θα είναι αρκετά πιο εύκολη, καθώς όταν περάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το «ερυθρόλευκο» πρόγραμμα θα είναι πιο βατό.

Ο χρόνος είναι σύμμαχος για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως από την επόμενη διακοπή πρωταθλήματος θα έχει βελτιωθεί αισθητά η φυσική κατάσταση των παικτών.

Άρα το βασικό για τους πρωταθλητές Ελλάδος είναι μέχρι την επόμενη διακοπή να βρίσκονται κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, προκειμένου να είναι πρώτοι στο τέλος του πρώτου γύρου.

Και κάποια πράγματα ακόμα:

1.     Είχα αναφέρει την προηγούμενη φορά πόσο σημαντική είναι για τους «ερυθρόλευκους» η αγωνιστική άνοδος του Φορτούνη, αλλά και η επιστροφή του Ανσαριφάρντ.

2.     Αύριο άσχετα από το αποτέλεσμα μεγαλώνει η ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να αντιμετωπίζεις τον Μέσι και τον Σουάρες.

3.     Ο Λεμονής ξέρει πολύ καλά πώς να κερδίζει ντέρμπι τόσο κόντρα στον ΠΑΟΚ, όσο και μέσα στη Λεωφόρο!

4.     Ο «φόβος» των υπόλοιπων διεκδικητών του πρωταθλήματος είναι μήπως οι Πειραιώτες περάσουν έστω και με έναν πόντο στην κορυφή, αφού μετά πολύ δύσκολα θα τους βγάλουν από εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ