Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ-Η αλλαγή του Οτζίτζα άλλαξε την εικόνα του ματς

Δύο πράγματα ήταν ολοφάνερα στον αποψινό Ολυμπιακό.

Το πρώτο ότι από ένα σημείο και μετά (60΄ή 70΄) οι «ερυθρόλευκοι» ξεμένουν από δυνάμεις λόγω της προετοιμασίας που δεν έγινε σωστά το καλοκαίρι.

Αυτό συνεπάγεται  έλλειψη καθαρού μυαλού και αυτοσυγκέντρωσης.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την φάση με τον Φιγκέιρας δεν υπάρχει…

Ο Πορτογάλος ξεκινά μια κούρσα στο 2-3 για να βάλει γκολ στην αντίπαλη περιοχή και στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός «τρώει» το 3-3 από την πλευρά του…

Το δεύτερο είναι ότι η αλλαγή του Οτζίτζα από τον Ταχτσίδη άλλαξε και την εικόνα του αγώνα.

Ο Λεμονής σκέφτηκε να προφυλάξει τον Βέλγο για την Μπαρτσελόνα (στο 63΄τον έβγαλε και ενώ το σκορ ήταν 3-1), αλλά ο αντικαταστάτης του (ο Ταχτσίδης) δεν δικαίωσε την απόφαση του προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο συνδυασμόςαυτών των γεγονότων οδήγησε στο …προσωρινό (όπως αποδείχθηκε) αδιέξοδο του 3-3 ώσπου να δώσει την λύση ο Φορτούνης.

Η σύμπτωση πλέον είναι επαναλαμβανόμενη…

Στα 4 τελευταία ματς (ΑEK, Γιουβέντουτς, Ατρόμητο και Πανιώνιο) οι«ερυθρόλευκοι» έχουν δεχθεί  συνολικά 8  γκολ από το 60 και μετά…Δεν μπορεί να΄ναι τυχαίο.

Ούτε ότι στη Νέα Σμύρνη παραλίγο να επαναληφθεί το σενάριο του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Τότε ο Ολυμπιακός προγήθηκε 2-0 και έχασε 3-2, ενώ απόψε προηγήθηκε 3-1 και ισοφαρίστηκε 3-3 …

Ο Ολυμπιακός, απόψε, έδειξε δύο πρόσωπα.

Ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο όταν (παρ΄ότι  βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να γυρίσει το ματς από 1-0 σε 1-3) και έδειξε ότι έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αλλά παρουσίασε και σημάδια επιπολαιότητας από ορισμένους παίκτες.

Ο Πάρντο στο πρώτο μέρος χάνει …αυτά που δεν χάνονται και την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι, ενώ  στο τέλος από τις λανθασμένες αποφάσεις κάποιων παικτών του που κυνηγούσαν το …τέταρτο γκολ, το ματς έγινε ροντέο!!!

Τη νίκη τελικά έδωσε ο Φορτούνης που απέδειξε ότι δεν γίνεται να βγαίνει από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού διότι μπορεί να καθαρίσει ένα παιχνίδι με μια ενέργεια.

Και κάτι ακόμη…

Οι δύο καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού, απόψε, δηλαδή ο Ανσαριφάρντ (με τα δύο γκολ) και ο Σισέ (με το πρώτο) είναι εκτός λίστας του Champions League από την εποχή του…Χάσι και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ